Nyhedsarkiv

Børn, Kultur, Sport

Badeanstalten Spanien – hele byens badeanstalt

Badeanstalten Spanien byder hele familien indenfor i et hus fuld af muligheder for både krop og sjæl. Her kan du finde den indre ro, forkæle dig selv og dem du holder af eller få pulsen op i højeste gear. Badeanstalten er centralt placeret i byen ved siden af Rutebilstationen og 2 min. gang fra Banegården og Strøget.

Mere end en svømmehal
Badeanstaltens svømmehal er for alle, der elsker at boltre sig i vand. Svømmehallen har trænings- og motionsbassin, børnebassin med lille rutchebane, baby- og varmtvandsbassin, koldtvandsbruser og spabad. Bælter, vinger og legeredskaber kan frit benyttes i svømmehallen. Der er mulighed for at være med i forskellige vandaktiviteter. Disse aktiviteter kan du læse mere om på www.by-bevaegelse.dk.

Grossererbadet på 3. sal er velvære i en aarhusiansk variant. Her kan du få hverdagen på afstand og lade roen sænke sig – uanset om du er barn eller voksen. Grossererbadet er for alle, så du kan invitere din ægtefælle, veninde, børn eller børnebørn med op i de moderne faciliteter i de historiske omgivelser med dampbade, sauna, polarbad, massagebad, sansebad, massagebrusere, stille regn, udeterasse og Grossererkabiner. Børn under 15 år skal følges med en voksen. Der benyttes badetøj på afdelingen og tirsdag og torsdag er der kun adgang for personer fra 15 år.

Badeanstalten Spanien tilbyder unikke oplevelser med arrangementer som saunagus, hvor velvære er i højsædet. Saunagus udføres med eller uden dufte, hvor gusmesteren fordeler varmen rundt i saunaen ved hjælp af forskellige svingteknikker. Alt efter hvilken duft der bliver påført, kan det have en beroligende, opkvikkende eller helt tredje indvirkning på kroppen. Der udføres både mini-saunagus i dagligdagen i Grossererbadet samt afholdes specialaftener, hvor stemning og saunagus er tilpasset et bestemt tema.

Du kan desuden forkæle en du holder af, din familie, venner eller kollegaer ved at leje Grossererbadet og få en aften med afslapning og velvære.

Historien
Badeanstalten Spanien åbnede dørene for publikum første gang 15. september 1933. En imponerende bygning i moderne funktionalistisk stil, som skulle danne ramme om helt nye faciliteter: byens første svømmehal, moderne badefaciliteter for de mange borgere uden eget bad samt forskellige plejende luksusbade for den kræsne gæst.

Fra begyndelsen var badeanstaltens faciliteter tænkt til at styrke borgernes sundhed og trivsel, ligesom det er i dag. Men nu er der ikke det samme behov for de helt basale badefaciliteter, som der var dengang. Derfor er badeanstaltens funktion blevet gentænkt, og bygningen er blevet renoveret. Badeanstaltens tilbud er gjort mere tidssvarende med udgangspunkt i stedets tradition og stolte historie.

badeanstalten.dk kan du altid holde dig orienteret omkring åbningstider, priser, husets aktiviteter, særlige arrangementer, udlejning og aktuelle informationer.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk