Nyhedsarkiv

Kultur, Shopping

Velkommen til et nyt medlem af Aarhus City Forening: A. C. Perchs Thehandel & Tea Room

A.C. Perchs Thehandel & Tea Room
At træde ind i A. C. Perchs Thehandel & Tea Room er som at træde et skridt tilbage i tiden: På den massive købmandsdisk står gammeldags metalvægte med lodder, og væggene er dækket af store thedåser med grønne, sorte og hvide, velduftende thesorter fra hele verden. Her handler det kun om the, og den 178 årige virksomhed åbnede i august 2013 i Volden nr. 3 midt i det centrale Aarhus.
I A.C. Perchs Thehandel kan du købe kvalitets-the fra hele verden og lade dig forkæle i vores the-salon, hvor vi byder på the, kager, engelske sandwich, petit fours og franske bobler.

Historien
I sidste halvdel af 1700-tallet blomstrede både handelen og velstanden på Christianshavn. Dette skyldtes ikke kun, at det Asiatiske Kompagni havde til huse her, men derimod også at de mange skibe, der bragte varer fra det fjerne Østen, lagde til ved kajen. Kompagniet var dog ikke det eneste, der solgte de hjembragte varer på sine aktioner. Mange andre købmænd etablerede sig i nærheden, og de fik varer fra Kompagniet samt fra de kaptajner der havde dispositionsretten over en del af skibenes last. Blandt de mest ansete af disse købmænd var Jens Bay Perch, som støttet af sin gode ven Niels Brock, startede sin virksomhed på Christianshavn. Hans søn blev opkaldt efter vennen og kom til at hedde Niels Brock Perch, grundlæggeren af det gamle thehus.

I april 1835 åbnede Niels Brock Perch sin lille butik i Kronprinsensgade 5 i København , hvor theforretningen stadig har til huse. Forretningen er udover det elektriske lys og “nyere” personale fuldstændig intakt. Slægten Perch fører thehuset videre helt frem til 1894, hvor familien Hincheldey overtager. Det er i dag 5. generation af slægten Hincheldey, der har den daglige ledelse. A.C. Perchs Thehandel er Kongelig HofIeverandør og har de sidste 100 år været et familiefirma, hvor der ofte har været tre genrationer bag disken.

Den 23. august åbnede A.C. Perchs Thehandel og Tea Room i Aarhus i Volden nr. 3.

Høj kvalitet, og seriøs faglig betjening har altid været forretningens højeste mål. 
A.C. Perch´s Thehandel kan i dag glæde sig over at have betjent syv generationer i årene 1835 til 2014.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk