Nyhedsarkiv

Kultur, Shopping

Latinerfestival 2013

Fransk hygge midt i Aarhus d. 24. og 25. maj

De små hyggelige gader i Latinerkvarteret bliver ramme for kunstinstallationer, modeshow, koncerter og formodentlig et af landets største markeder for kunsthåndværk, når årets Latinerfestival løber af stablen i dagene 24. til 25. maj 2013.
Festivalen afholdes i år for anden gang, og når den lokale kunster Ulrik Witt officielt åbner festivalen d. 24. maj klokken 15.00, kan aarhusianerne og alle andre gæster glæde sig til en weekend med masser af aktiviteter i de små gader.

Formand for Foreningen Latinerkvarteret Troels Buus Thomsen glæder sig over, at kvarterets handlende igen i år har fundet sammen om begivenheden. Fællesskabet er klassisk Aarhusiansk, men med internationalt islæt:  “De hyggelige og skæve gader bliver ofte omtalt som et lille stykke Paris midt i Aarhus. Derfor har en stor del af arrangementerne fransk tema,” fortæller han. For eksempel kan brødinteresserede deltage i en “Fransk bageworkshop” hos Nummer 24 i Graven. Eller man kan lytte “Fransk vinyl” hos Under Masken i Rosensgade.

Et af højdepunkterne bliver uden tvivl det store tjenerløb, som igen i år har fundet en plads i programmet. Her skal hver af kvarterets caféer og restauranter stille med en tjener, som vil løbe gennem kvarteret med en kop kaffe, et glas vin og en stor fadøl på bakken. Uden at spilde, vel at mærke. Målstregen bliver foran spisestedet Casablanca i Rosensgade.

Mindst lige så opsigtsvækkende bliver det, når den franske kunstner Yves Klein, som lige nu udstiller på ARoS, hyldes på Pustervig. To næsten nøgne kvinder indsmurt i Kleins karakteristiske dybblå farvepigment bevæger sig dansende rundt på stykker af papir, som derefter sættes til salg.

Og for alle spillefuglene er der helt uovertrufne gevinster i Festivalens nytænkning, ‘le Tombola de luxe’ – alle præmierne er rundhåndet doneret af latinerkvarterets handlende.

Skulle man derudover have lyst til at blive vartet op af de altid veloplagte tjenere i Café Kølbert på umanerlig uhøflig manér, så er der gratis morgenbord i Graven lørdag kl. 9.00. Flere af gaderne bliver – måske på grund af de halvnøgne kvinder – spærret af for kørende trafik. Til gengæld får aarhusianerne et par dage på fransk. Med overskæg midt i smilets by.

FAKTA
– Latinerfestivalen er en årlig begivenhed, som arrangeres af Foreningen Latinerkvarteret. Første gang var 2012.
– Aktiviteterne afvikles uden offentlig støtte og er derfor kun mulig på grund af de frivillige.
– Festivalen omfatter aktiviteter om mad/spisning, musik/koncerter, kunst/design, konkurrencer og meget andet.

Oplysninger om Latinerfestivalen kan fåes på Latinerkvarterets facebookside: facebook.com/latinerkvarteret

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk