Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aarhus-city.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536
Mød Alliancen for Nordens Reneste By under Verdensbilleder 2019 - Aarhus City ForeningAarhus City Forening

Nyhedsarkiv

Oplevelser

Mød Alliancen for Nordens Reneste By under Verdensbilleder 2019

Mængden af pizzabakker, cigaretskodder og kaffekrus i byens gader stiger. Derfor er Aarhus City Forening og Aarhus Kommune sammen med en række private og offentlige aktører indgået i en alliance med det ambitiøse mål at gøre Aarhus til Nordens Reneste By.
Det første skridt mod en renere og mere bæredygtig by kan opleves i forbindelse med dette års Verdensbilleder.

Mængden af affald i byens gader stiger. I 2017 indsamlede Aarhus Kommune 79 ton affald fra affaldsstativer, gader og torve. Det tal steg i 2018 til mere end 100 ton. Blandt andet derfor samarbejder en række af byens aktører om at gøre Aarhus til en renere og mere bæredygtig by. Idéen om at gøre Aarhus til Nordens Reneste By startede hos direktør for Aarhus City Forening Claus Bech og rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek.
”Vi skal være ambitiøse og turde gå nye veje. Vores udfordringer med affald i byen løses kun, hvis vi forener vores kræfter. Vi skal have skabt nogle varige holdnings-og adfærdsændringer i forhold til affald. Derfor er det fantastisk, at vi sammen med byens aktører nu prøver at løse udfordringerne med de stigende mængder affald,” siger Bünyamin Simsek. Initiativet er nu bredt ud til en række samarbejdspartnere under navnet ”Alliancen for Nordens Reneste By”. Alliancen omfatter blandt andet Aarhus Kommune, Aarhus City Forening, Strøgforeningen, Visit Aarhus og en række andre private og offentlige virksomheder og organisationer. Initiativet er åbent for alle, der har lyst til at bidrage i arbejdet for at gøre Aarhus til en renere by.
”Jeg glæder mig over det gode samarbejde med Aarhus Kommune og på tværs af byens gode kræfter. Jeg ser frem til en renere by, hvor alle tager et ansvar og bidrager til et Aarhus som Nordens Reneste By,” fortæller Claus Bech.

Høje ambitioner
Alliancen for Nordens Reneste By vil arbejde målrettet på at udvikle, evaluere og implementere innovative indsatser. Alliancen vil blandt andet arbejde med at afdække problemerne med henkastet skrald og indhente viden om, hvad der virker i andre byer. Derfor er der blevet sat en analyse i gang, som skal se på, hvor stort et problem henkastet affald udgør forskellige steder i Aarhus. På den måde vil det være muligt at følge udviklingen af henkastet affald år for år.
Alliancen vil også arbejde for en effektiv og bæredygtig håndtering af affald. Blandt andet ved at understøtte genbrug og genanvendelse samt støtte borgere, producenter og sælgere i at håndtere deres affald korrekt og minimere mængden af emballage.
Derudover vil Alliancen kommunikere bredt om Nordens Reneste By og prøve at skabe positive adfærdsændringer ved at engagere og motivere byens aktører og borgere til at blive en aktiv del af nye løsninger.

Sammen om adfærdsændringer
I starten af april afviklede Alliancen for Nordens Reneste By den første workshop, hvor mange af Alliancens aktører udviklede på nye idéer. “Samarbejdet på tværs af kommune, erhvervsliv og byens borgere er helt afgørende for at vi kan lykkedes med at finde nye og innovative løsninger og skabe vedvarende adfærdsændringer. Derfor var det rigtig dejligt at se, hvor meget engagement og kreativitet der var samlet til vores første workshop, og jeg vil gerne takke alle de fremmødte for deres input til, hvordan vi i fællesskab kan løse affaldsudfordringerne,” fortæller Lone Bak Kirk, der er projektleder i Ren By Aarhus og koordinator for Alliancen for Nordens Reneste By.
Det er netop nogle af disse idéer, der bliver sat fokus på og afprøvet i en lidt mindre skala til udstillingen på Store Torv under Verdensbilleder. Udstillingen fokuserer blandt andet på ”frivillighed og fællesskab” samt ”genanvendelse og pant”.

Mød Alliancen for Ren By på Store Torv fredag 31. maj og lørdag 1. juni.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk