Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aarhus-city.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536
Donér din gamle mobil - og gør en forskel for både børn og miljø - Aarhus City ForeningAarhus City Forening

Nyhedsarkiv

Oplevelser

Donér din gamle mobil – og gør en forskel for både børn og miljø

YouSee og Børns vilkår er gået sammen om en ny Mobil-indsamling, der skal sætte fokus på børns trivsel på nettet. Fra 12. juni 2017 kan du donere din gamle mobil i en af landets 44 YouSee-buutikker eller i YouSee On Tour-bilen. På den måde kan du både støtte miljøet og Børns Vilkår.

Din gamle telefon skal ikke i skraldespanden! Det er et enkelt budskab, som TDC Group og Børns Vilkår er gået sammen om at formidle i en ny kampagne. YouSee, der blandt andet leverer tv, mobil og bredband til danskerne, har som en del af TDC Group i de seneste 30 ar samarbejdet med Børns Vilkår i forbindelse med BørneTelefonen, der alene sidste år havde kontakt med næsten 42.000 born og unge.

”Børn er fremtiden, og det er vigtigt, at vi skaber et godt liv for dem. Også når tingene er svære. Derfor har vi i en lang årrække haft et samarbejde med organisationen,” fortæller market manager i YouSee Michael Jacobsen. Ved at igangsatte en landsdækkende indsamling af gamle mobiltelefoner ønsker YouSee og TDC Group at markere det 30-arige samarbejde med Børns Vilkår ved at rejse endnu flere midler til organisationens indsats for at sikre positive fællesskaber blandt børn og unge på nettet. Samtidig er det en god anledning til at sætte fokus på det store ressourcespild, det er at have mobiltelefoner liggende i skuffer og samle støv. Det er de færreste, der tanker over, hvor meget en mobil forurener, hvis man blot smider den ud i stedet for at aflevere den til genanvendelse eller genbrug. Faktisk smider vi omkring 65.000 tons mobiltelefoner ud hvert år. Det svarer til vægten af 455 blåhvaler. Yderligere går der 26 kg af jordens ressourcer til at producere en mobiltelefon på 100 gr. Hver enkelt mobiltelefon, der genbruges er en gevinst for miljøet.

Vi kan blive bedre
Kun 15 procent af de telefoner, som hvert ar bliver smidt ud, genanvendes. Og det er langt fra imponerende, påpeger Michael Jacobsen. ”I dag fokuserer vi på genbrug inden vi genanvender de enkelte komponenter i telefonerne. Sammen med Børns Vilkår opfordrer vi alle til at donere gamle mobiltelefoner, så vi kan genbruge dem. De penge, som telefonerne er værd, går til Børns Vilkår, som udvikler nye redskaber til, at forældre kan hjælpe deres børn til et godt digitalt liv uden mobning og eksklusion. På denne måde kan de gamle mobiler være med til at sikre et godt og positivt fællesskab blandt børn pa nettet,” understreger han.

Mød YouSee til Verdensbilleder 2.-3. juni 
I forbindelse med Verdensbilleder kan du også møde YouSee i Aarhus på Clemens Torv både fredag og lørdag. Kig forbi og få en snak om dine muligheder i YouSee On Tour-bilen fredag kl. 11.00-19.00 og lørdag kl. 10.00-16.00. Desuden er YouSee til stede i oplevelsesområdet i Climate Planet, der åbner 3. juni på havnen i Aarhus.

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk