Nyhedsarkiv

Miljø, Oplevelser

AURA Energi på Store Torv under Verdensbilleder 2019

Energiselskabet AURA deltager i kampagnen “Danmark for målene”, som denne sommer gæster 48 danske byer for at fortælle om FN’s verdensmål. Under Verdensbilleder kan du møde AURA på Store Torv både fredag 31. maj og lørdag 1. juni, hvor AURA præsenterer el-biler og fortæller mere om grøn energi.

Energiselskabet AURA sætter fokus på klimaet, når de denne sommer tager med kampagnen ”Danmark for målene” rundt i hele landet. Med sig har de blandt andet én af deres el-delebiler til fremvisning, men derudover vil de også dele et budskab om at tænke grønnere i hverdagen, når det gælder energi.
”Jeg synes, at Danmark for målene er et rigtigt spændende initiativ, hvor man går i dialog med borgerne. For mig er det vigtigt, at projektet viser, at man kan flytte det ned i ens eget hverdagsliv. Derfor vil vi fremvise energibesparende og klimavenlige løsninger som LED lamper, elbiler og varmepumper,” forklarer Thorkild Videbæk.
I Aarhus hjælper AURA også butikker med at etablere en overvågning af energiforbruget. På den måde kan forretningsdrivende blive opmærksomme på, hvor de kan spare på energien, og hvor de bruger unødig meget strøm generelt. Den indsats er både god for klimaet og yderst økonomisk rentabel.
”Miljøet kræver en indsats nu, og det er ikke bare noget andre skal gøre. Vi vil som energiselskab gerne være med til at vise vejen, så folk får øjnene op for, at det nytter noget at gøre en forskel i hverdagen, ” påpeger Thorkild Videbæk.

MILJØVENLIGE RÅD TIL HVERDAGENE
Thorkild Videbæk kommer her med konkrete råd til, hvordan du kan indrette din hverdag mere klimavenligt.
Køb en varmepumpe
Med en varmepumpe kan du spare energi, hvis du opvarmer med olie, el eller naturgas og bor i et område uden fjernvarme. Varmepumper udnytter energien fra omgivelserne i husets opvarmningssystem, og det giver god mening i forhold til økonomi og klima.
LED belysning
Se på hvilke pærer du benytter i lamperne derhjemme. En LED pære bruger mindre energi end de gamle glødepærer. Hvor de gamle glødepærer spilder op mod 90 procent af deres energi som varme, spilder lysdioderne/ LED næsten ingen energi og har en meget længere levetid.
Benyt strøm fra vedvarende energikilder
Når du skal vælge din energikilde fra dit energiselskab, kan du vælge, at du vil have strøm produceret af vedvarende energikilder som for eksempel sol eller vind. Så tilkendegiver du også din holdning til den grønne omstilling i samfundet.
Støt op om el-delebilskoncepter
Næste gang du skal investere i et nyt køretøj, bør du kigge på en elbil. Men måske er el-delebilskonceptet hos AURA også noget for dig og din familie, hvor du nemt og sikkert gennem en app deler en elbil med andre i dit lokalområde. Dét er også udtryk for en ressourcebevidsthed.

Møde AURA Energi på Store Torv fredag 31. maj kl. 11.00-21.00 og lørdag 1. juni kl. 11.00-15.00.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk