Nyhedsarkiv

Hygge, Musik, Oplevelser

Pop-up koncerter, hvor du mindst venter det

Det er ikke kun på byens store torve, at du kan opleve musikalsk underholdning under Smilets Festival. Glæd dig til overraskende og unikke pop-up koncerter i udvalgte områder og kvarterer i Aarhus City.

”I forbindelse med Smilets Festival præsenterer vi også en række festlige koncerter med spændende artister. Det sker i vores pop-up biler, der kører ud og kan laves om til en velfungerende scene.” Sådan fortæller Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening om initiativet med pop-up koncerter under dette års Smilets Festival. Han understreger desuden: ”Pop-up koncerterne er et forsøg på at styrke byens mangfoldighed og de forskellige indkøbsområder, som vi gerne vil synliggøre. Vi har tidligere brugt bilerne til vellykkede pop-up aktiviteter, og det er skønt, at vi dette efterår kan præsentere dygtige, lokale upcoming kunstnere i samarbejde med gadeområderne.

Oplev byens nye navne
I forbindelse med koncerterne kan du blandt andet høre den 23-årige Amea, der bedst beskrives som et fremadstormende stjerneskud med selvtillid. Amea, med det borgerlige navn Emma Amalie Jensen, debuterede
sidste sommer blandt andet på SPOT-festival plakaten, og hun har desuden i løbet af sin endnu spæde karriere spillet i store venues som Ceres Arena samt varmet op for flere etablerede navne, herunder hitmageren Bro. Ameas lyd er poppet med en snert af R’n’B, og hendes debutsingle ”Billion” har allerede fået stor interesse.
På festivalens pop-scener møder du også Lotus Noir, som er en 25-årig sangskriver og producer fra Aarhus. Hun begyndte allerede fra en tidlig alder at synge og spille klaver, og den voksende interesse førte hende med tiden også forbi trommer og guitar. Lydsiden bærer præg af dybe rødder i hiphop, soul og RnB – båret oppe af Lotus Noir’s unikke stemme.
Et andet af de navne, som du ikke bør snyde dig selv for, er den kvindelige soloartist Wraae. Wraae har i 2021 udgivet to singler, ”Venter længe nok” og ”Lander ved siden af”, som begge har fået fine anmeldelser. Hun står for et dansksproget popunivers med tråde til 80’ernes pop/rock tradition, og i teksterne møder vi fortællende beretninger om kærlighed, afsked, minder og foranderlige relationer.
Sidst men ikke mindst bliver der fest i gaden, når Kalle Mathiesen, der er uddannet trommeslager ved Rytmisk Musikkonservatorium, giver den gas med showet ”Kalles World Tour”. Her er Kalle bevæbnet med trommesæt, bas, balloner, boremaskine – samt mange andre genstande der kan skabe lyde. På den måde er det musikalsk underholdning i høj klasse, og han lover at drysse en stor portion humor ud over det hele.

PROGRAM POP-OP KONCERTER

Koncert-bil 1 fredag 15. oktober: Amea samt Kalles World Tour
Kl. 16.45-16.45: Ryesgade ved Sankt Knuds Torv
Kl. 17.15-17.45: Telefontorvet
Kl. 18.15-18.45: Pustervig Torv

Koncert-bil 2 fredag 15. oktober: Anne Sofie Wraae samt Lotus Noir
Kl. 17.00-17.30: Vestergade ved Vor Frue Kirke
Kl. 18.00-18.30: Sankt Pauls Kirkeplads i M. P. Bruuns Gade
Kl. 19.00-19.30: Aarhus Street Food


Forbehold for programændringer.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk