Nyhedsarkiv

Børn, Kultur, Musik

Kinesisk Nytår i Musikhuset

Velkommen til Hestens År

Foreningen Danmark-Kina markerer søndag 2. februar overgangen fra Slangens År til Hestens År. Det kinesiske nytår er den største folkefest i den kinesiske kultur, og det fejres i Musikhuset Aarhus for tiende gang.

På dagen forvandles Musikhusets foyer og balkon til Little China med spændende salgsboder med bl.a. nytårspynt, smykker, rejser, antikviteter, vin, bøger, porcelæn og papirklip. Det rækker fra smagsprøver på raffineret te fra Simply Tea over balloner fra Forex til den nyeste teknik fra Huawei. Der er naturligvis festlig optræden med spændende kinesisk musik af bl.a. en gruppe fremragende unge musikere fra Music Confucius Institute. Du kan også se frem til en yndefuld demonstration af taiji, og de lokale kinesere fra Kinesisk Kulturselskab vil vise, hvad de kan. Om mon ikke også en drage kommer på besøg?

Tehuset byder på små foredrag og musikalske indslag, og på balkonen huserer Akupunkturakademiet og Mahjong Foreningen. Der er demonstrationer af blandt andet kalligrafi, og det er altid en oplevelse at få skrevet sit navn med kinesiske skrifttegn. Wu Wei laver de fineste kinesiske nudler alene med hænderne, og det skal ses, før man tror det. Der er et buddhistisk alter, lotteri, børnehjørne, bogantikvariat og meget andet, der er værd at kigge på.

Sensationelt i år er ægte levende heste i Musikhuset. Dansk Minature Heste Forening stiller op med en håndfuld af de sødeste og venligste små heste, man kan forestille sig. De er lige i klappehøjde!

Kom og vær med til at fejre Hestens År og oplev den kinesiske kultur.

Og så er det endda alt sammen ganske gratis.

Læs mere om arrangementet her.

Musikhuset, søndag 2. februar kl. 11-17.

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk