Nyhedsarkiv

Børn, Hygge, Kultur, Mad og drikke, Musik, Oplevelser

Bispetorvet byder op til fest med GRATIS koncerter og underholdning under Verdensbilleder 2019

Festivalen har sammensat et alsidigt program, der rammer bredt, og som byder på musik og underholdning for folk i alle aldre.
Musikprogrammet på Bispetorvsscenen byder på musikalske optrædener og kulturelle indslag fra bl.a. Thailand og Ghana, og udover disse optrædener vil du kunne nyde musik fra blandt andre Thomas Buttenschøn, Simone Tang, Søren Eppler og A.C. Bergmann Band.

Musikken og underholdningen på Bispetorvet fredag begynder kl. 16.00 og fortsætter til sidst på aftenen. Lørdag er der musik og underholdning på Bispetorvet kl. 12.00- 15.00.
Kl. 11.00-11.30 er der paradestart for Aarhus Pride.

Kultur og smagsprøver
Både fredag og lørdag er der udover musik, dans og anden underholdning på Bispetorvet også mulighed for at komme lidt tættere på Thailand, der er repræsenteret på torvet, hvor gruppen ”Thai Heritage Aarhus” i samarbejde med den thailandske ambassade byder på eksotiske smagsprøver, kulinariske oplevelser fra madboderne og original thai-massage.
Mød også Aarhus Airport og Århus Charter, der stiller op med rejseinspiration og gode forslag til dit næste rejsemål, og nyd en kop kaffe i BKI-bussen eller kolde drikkevarer fra CERES og Royal Unibrews udskænkningsvogn, mens du drømmer dig væk til din næste ferie.

Program for Bispetorvet 31. maj og 1. juni:

Thailandsk dans og musik
Fredag kl. 16.00 og 19.25 og lørdag kl. 12.40 og 14.40
Ligesom tidligere år er Thailand også repræsenteret til dette års Verdensbilleder-event, idet traditionelle thaidansere fra Thai Heritage Aarhus vil give byens gæster en oplevelse, når thaidanserne underholder i smukke dragter på scenen.

African Footprint International
Fredag kl. 16.30 og 20.35 og lørdag kl. 14.10
African Footprint International er et multikulturelt band med ghanesere, senegalesere, danske og andre statsborgere som medlemmer og er fantastisk dygtige dansere og musikere, som præsenterer noget af den bedste afrikanske musikkultur med trommer og dans. Gruppen har bygget bro mellem kulturer gennem musik og dans og har fascineret publikum med helt unikke forestillinger i både Ghana, USA, Danmark og resten af Europa. African Footprint International er en dramatisk fusion af highlife, jazz, rock og traditionelle rytmer fra Afrika. Gruppen har afviklet mange musik- og danseworkshops for børn, fysisk udfordrede, døve, studerende,
lærere og andre, som har brugt musikken og dansen som fælles samlingspunkt. I år fejrer gruppen sit 20 års jubilæum med koncerter i både Ghana og i Danmark, og du må IKKE gå glip af deres smittende humør og energi når de optræder på scenen på Bispetorvet under Verdensbilleder.

Søren Eppler
Fredag kl. 17.00 og lørdag kl. 12.00
Sanger og sangskriver Søren Epplers sange har et harmonisk og optimistisk verdensbillede, der længe har begejstret, inspireret og bevæget publikum i ind- og udland. Eppler er bl.a. kendt for sange i Højskolesangbogen, DR-TV-albummet “Blomster til et stjernebarn” samt et utal af optrædener i ind- og udland – fra Riokonferencen over Børnenes Årtusindekonference til Europa-Parlamentet. Til Verdensbilleder har Eppler designet sin optræden ud fra temaet om verdensmålene, og har bl.a. premiere på en sang skrevet netop til og om FN. Publikum vil også kunne opleve intense poetiske og rytmiske sange fra hans kommende 7-dobbelte verdens-rejse-album om det altomfattende værdiskifte, der lige nu sker over hele verden omkring verdensmålene.

A.C. Bergmann Band
Fredag kl. 17.35
Med en stærk sårbarhed og indlevelse i den udtryksfulde stemme, gode melodier, humor og hudløshed formidler Ann-Charlotte Bergmann sine sange bakket op af Esben Madsen på guitar, Henrik Stasiak Hagelquist på trommer, Jonas Pfeiffer på bas og Mikkel Bramsen på keys. Musikalsk trækker A.C. Bergmann tråde tilbage til sin opvækst, hvor både Motown og The Beatles fandt vej til familiens pladespiller – men også til sine ungdomsår i USA, hvor radioen åbenbarede countryrock og den amerikanske singer-songwriter-tradition.

Dans med dansegrupperne Flores De La Luna og La Caña
Fredag kl. 20.00
Dansegrupperne ”Flores de la Luna” og ”La Caña” vil underholde os med deres fantastiske sigøjner- og flamencodanse. ”Flores de la Luna” og ”La Caña” er livsbekræftende danse for krop og sjæl. Dansen og musikken er knyttet tæt sammen og fortolkes af dansernes udtryk i egne koreografier og improvisationer.

AllStars feat. Nina Maria – Verdensbilleders husorkester
Fredag kl. 21.10
Bandet AllStars er en samling af nogle af Danmarks bedste livemusikere og garanterer musik i topkvalitet. AllStars’ mange år i branchen har givet dem et stort og varieret repertoire. Den kendte musical-sangerinde og skuespiller Nina Maria optræder sammen med AllStars, og stemningen er altid i top, så glæd dig til at opleve Allstars feat. Nina Maria på scenen på Bispetorvet fredag 31. maj.

Simone Tang
Fredag kl. 21.40
Simone Tang har været produktiv i mange år og arbejdet under radaren, så det er de færreste, der er klar over, at hun har skrevet soundtracket til flere danske og udenlandske spillefilm og sågar vundet Kinas svar på en Oscar The Golden Goblet. P3-programmet “Vidundergrunden” fremhævede op til dette års Spot Festival Simone Tang som en af de artister man skal lægge ekstra mærke til, og hendes nye single “Shame” er at finde på Spotify. Simone Tang går på Bispetorvsscenen under eget navn i et iørefaldende krydsfelt mellem 80’er poppens feel-good sing-along hits, R&B-ens bløde beats og soulens melankolske dybde.

Thomas Buttenschøn
Fredag kl. 22.15
Den anmelderroste og folkekære sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn er topaktuel med sit seneste show “Tilbage På Dansk”.
Buttenschøn udgav i foråret 2019 sit første officielle dansksprogede album siden “Vinden Der Blæser”, som udkom i 2011. På albummet tager Thomas os med tilbage i tiden. Han synger om tunge emner, og det hele kan på papiret godt se en smule trist ud, men al melankolien bliver holdt i hånden af den varmeste humor. På Bispetorvsscenen vil Thomas underholde og overraske på sin hudløse og ærlige facon med et stort glimt i øjet – gå ikke glip af denne oplevelse.

Total Hip Replacement
Lørdag kl. 13.20
Total Hip Replacement (THRP) er et ungt energisk orkester med mere end 200 liveshows og flere rejser i udlandet bag sig. Under deres koncerter foregår festen både på scenen og blandt publikum, og musikken indeholder både masser af glæde og seriøse musikalske budskaber, der omslutter og involverer publikum. Bandet genfortolker og smelter reggae og funk sammen med et afro-jazz touch. Bandet har et helt særligt forhold til Afrika og har bl.a. turneret i både Tanzania, Kenya og Ghana ved flere lejligheder. THRP udgav deres debut EP i foråret 2015 “Keep the Fire Alive”, produceret af den berømte danske producent Dennis Ahlgren (Tina Dickow, BliGlad, Vincent van GoGo m.fl.). EP´en blev rigtig godt modtaget – bl.a. med 4 stjerner i GAFFA. Den anden udgivelse i april 2016 “En ny generation” blev modtaget endnu bedre af GAFFA som ”måneden valg” og hele 5 stjerner. I sommeren 2017 vandt THRP en talentpris ved Skanderborg Festivalen. THRPs debutalbum “Wonder Why” blev udgivet 26. april 2018 og har været højt anerkendt lige siden – både herhjemme og i udlandet – så der er virkelig noget at opleve når de spiller på Bispetorvet under dette års Verdensbilleder.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk