Nyhedsarkiv

Mad og drikke

Smag på julen hos Aarhus Central Food Market

Strøget i Aarhus emmer af julestemning, og drejer du af ved Skt. Knuds Torv kommer du til Aarhus Central Food Market, hvor julens store smagsoplevelser venter dig. Nyd for eksempel risengrød fra GRØD, flæskesvær fra Guldrummet og julesylte fra Kähler Smørrebrød – Take-away. 

Den travle juletid er over os, men i et bestemt hjørne af Strøget handler det om de gode smagsoplevelser, som tager tid og kræver passion og håndelag. Hos Aarhus Central Food Market kan du handle julespecialiteter af høj kvalitet, nyde udsøgte juleretter fra en lang række madboder og hvile fødderne, mens du slapper af i de hyggelige og julepyntede omgivelser.

Find alt til julefrokostbordet
Markedsboderne hos Aarhus Central Food Market disker i december måned op med alskens godt til julebordet. Guldrummet har sylte, fedtegrever, flæskesteg, frikadeller og medisterpølse. Hos Landmad og Knebelgodt Øko-Deli finder du lokale specialiteter såsom oste, pølser, safter, øl, vin og dyppelse. Går du forbi StoneBros finder du nemme, lækre og glutenfri brødblandinger og Danmarks vel nok billigste økologiske mandler. For slet ikke at tale om Mikkeller Bottle Shop Aarhus, som har et stort udvalg af specialøl til julefrokostbordet.

Jonas Tønsager, som er kok hos Havnens Fiskehus City, har fyldt disken op med julens traditionelle delikatesser, og han anbefaler dig at prøve: ”Vores håndflåede, marinerede kryddersild har en fantastisk god smag og masser af bid. Jeg kan også anbefale dig at prøve vores lynstegte tun, som du får med hjem i skiver sammen med en delikat sesamvinaigrette, der lige er til at anrette på et fad og servere for dine gæster. Hos Havnens Fiskehus City guider vi dig gerne til at finde det helt rigtige til din julefrokost, så spørg os endelig til råds.”

Smag Kählers julesylte, Guldrummets flæskesvær og GRØDs risengrød
Midt imellem juleindkøbene kan du hos Aarhus Central Food Market nyde frisklavede serveringer med et strejf af jul. For eksempel kan du få højtbelagt smørrebrød med julesylte, sennepsmayonnaise og friteret persille fra Kähler Smørrebrød – Take-away. Hos GRØD, der endelig er blevet allemandseje i Aarhus, disker de op med juleklassikeren risengrød; og denne jul har GRØD i Aarhus desuden udviklet en ny, spændende juleklassiker: Bygotto med smagfulde flæskesvær fra Guldrummet, friske æbler og knasende rødkål.

Julestemningen fuldendes hos Aarhus Central Food Market af de dygtige kunsthåndværkere fra designfælleskabet Højkant, som har fået til opgave at pynte madmarkedet op med hjemmegjort julepynt. Ude på Skt. Knuds Torv er der også aktivitet – igennem hele december måned kan du opleve dygtige Aarhus-kor fremføre eventyrlige julesange. Onsdag til søndag er der juletræssalg, og arrangøren bag, Juletræer Online, tilbyder endda at levere dit nyindkøbte juletræ hjem til din adresse.

Aarhus Central Food Market holder åbent onsdag til søndag kl. 11.00-21.00.

Læs mere HER. 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk