Nyhedsarkiv

Hygge, Mad og drikke

Premiere på Smilets By-kaffen til Verdensbilleder 2019

Sigfreds Kaffefabrik og Aarhus City Forening har i samarbejde med et stort lokalt smagspanel fundet en kaffe, der smager af Aarhus. Kaffen har fået navnet Smilets By kaffen, og du kan smage den til Verdensbilleder fredag 31. maj.

Hvordan smager Aarhus? Det spørgsmål stillede Thomas Sigfred fra Sigfreds Kaffefabrik på Sydhavnen fredag 1. maj et mangfoldigt smagspanel fra hele byen. Deltagerne var udvalgt efter at have svaret i en konkurrence, hvor de skulle komme med deres personlige bud på, hvordan en ny kaffe fra Aarhus smager. Og der var mange gode tanker i spil, fortæller Thomas Sigfred. Nogen mente, at Aarhus smager af kultur, mens andre fremhævede associationer som måger og havet.
”Vi havde nogle rigtig gode snakke, og det blev tydeligt, at der er mange forskellige opfattelser af Aarhus… og dermed også af de smagsnuancer, som passer til byen. Flere mente, at Aarhus er en god, tryg men også livlig by, og derfor skulle kaffen have den rette balance mellem syrlighed og fylde,” forklarer Thomas Sigfred.

Den endelige vinder
Arrangementet var sat til at tage to timer, men panelet brugte meget længere tid. Der var simpelthen så meget at diskutere. Efter adskillige prøvesmagninger blev gruppen dog enig om tre kaffer, som alle var økologiske:
”Vi valgte at kombinere de tre kaffer, som havde mest opbakning, i én blend. Det betyder, at den endelige økologiske Aarhus-kaffe rummer bønner fra Columbia, Peru samt Etiopien, og det er der kommet en skøn, livlig og sprælsk kaffe ud af,” understreger Thomas Sigfred.
Til sidst skulle det også afgøres, om en kaffe fra Aarhus er en filterkaffe til maskinen eller en espressokaffe. Og her kunne panelet faktisk ikke blive enige:
”Efter en del snak frem og tilbage, fandt vi den løsning, at det bliver en blend, som er god til en kraftig filterkaffe, men som også kan bruges til både latte og cappuccino,” griner Thomas Sigfred.

Mød Sigfreds Kaffefabrik og smag på Smilets By-kaffen på Store Torv fredag 31. maj.
Her kan du købe Smilets By-kaffen til helt særlige priser:
400 g: 99,-kr. (normalpris 119,-kr.)
1000 g: 198,-kr. (normalpris 245,-kr.)

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk