Nyhedsarkiv

Kultur

Oplev Teater Kosmos’ optog med dukker, musik og humor 4. juni 2021

Dynamiske rytmer, masker og akrobatik. Glæd dig til et unikt optog fra Teater Kosmos ved Maria Lexa, når de laver parade gennem byen fredag 4. juni kl. 17-18 i forbindelse med Verdensbilleder.
Maria Lexa er kunstnerisk leder og instruktør ved Teater Kosmos. Oprindeligt er hun fra USA, men hun har arbejdet i Danmark i mange år, hvor hun har skabt forestillinger, optog, workshops til unge talenter og meget mere. Fredag 4. juni i forbindelse med Verdensbilleder kan du fra kl. 17 – 18 opleve hendes festlige optog, som hun har skabt med flere forskellige samarbejdspartnere. ”Det handler om livsglæde og om at sprede den ud i gaderne. Efter tiden med Covid-19 har vi brug for at komme ud, og folk har brug for at opleve noget. Det mest iøjnefaldende i optoget er nok vores store dukker, som er tre meter høje,” fortæller Maria Lexa. Udover de høje dukker kan du i optoget også opleve andre finurlige, festlige og sjove figurer, der appellerer til publikum i alle aldre.
Mange af de masker, som bliver benyttet, stammer fra Bali, hvor Maria Lexa selv har rejst og samarbejdet med kunstnerne: ”Jeg er meget inspireret af kunsten på Bali. Her er de verdenskendte for deres evne til at skære i træ, mens de også laver flot tekstilarbejde. På den måde er optoget en blanding af æstetik, skønhed og godt håndværk”, understreger hun. Når optoget går i tidsrummet kl. 17 – 18 fredag 4. juni i Aarhus, så bliver det med udførelse af improvisation, hvor de reagerer på de mennesker, de møder. Herudover har de også indøvet forskellige faste koreografier, som de laver undervejs, fortæller Maria Lexa. ”Det bliver et optog med livemusik, god stemning og masser af humor,” afslutter hun.

Fredag 4. juni kl. 17-18 går Teater Kosmos med paraden gennem denne rute: Start ved FO-Byen, Frederiksgade, til Østergade, til Strøget ved Salling, Strøget til Domkirken, Store Torv, Lille Torv, broen over Åen (Frederiks Bro), tilbage til Store Torv, Strøget til Salling, Østergade, til Frederiksgade og tilbage til FO-Byens indgang i Frederiksgade.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk