Nyhedsarkiv

Kultur, Oplevelser

Oplev spektakulær “aerial dance” på Bispetorvet 1. juni 2018

Oplev den vildeste luftdans under Verdensbilleder, hvor “Bora Bora – Dans og Visuelt Teater” præsenterer en gratis udendørs forestilling i midtbyen med seks dansere hængende fra en kran.

Titlen på den vilde og vovede danseforestilling i luften er “Hill Sphere”. Det er en såkaldt “aerial dance” performance af koreograf Wanda Moretti og musiker Marco Castelli med seks dansere hængende frit i luften uden noget at støtte sig til. Det hele kan oplevelses i forbindelse med Verdensbilleder i Aarhus på Bispetorv fredag 1. juni kl. 17.00 og 20.00. Men hvad er det egentlig, man vil kunne se, hvis man læner nakken godt tilbage?

”Hill Sphere er en luftdans performet af seks dansere fra en kran. Det er svært at danse, når du ikke har en mur til hjælp og blot hænger i en line. I luftdanse har performerne typisk en mur til hjælp, men her skal de altså svinge sig i hinanden. Danserne, som kommer fra et italiensk kompagni, har specialiseret sig i denne type dans og turneret i hele verden,” fortæller kunstnerisk leder på Bora Bora, Jesper De Neergaard. Han fortsætter:
”Teknisk kræver det, at danserne støtter hinanden og interagerer med musikken. De kan komme op og ned af deres liner, og de kan kravle på hinandens liner. På den måde er de som edderkopper eller myrer, og det er imponerende at se på.”

Dans i byens rum
Samarbejdet mellem Bora Bora og Aarhus City Forening om at præsentere spektakulære danseoplevelser i byens rum startede for to år siden, hvor Bora Bora også var en del af Verdensbilleder med en danseoptræden på Aarhus Domkirkes tårn. Jesper De Neergaard kalder det et ”win win samarbejde.”

”Det giver os muligheden for at vise hvor spændende dans kan være. Det er ikke bare artisteri, men en kunstart. Og vi prøver at præsentere den stemning og æstetisk, som vi normalt skaber i vores teatersal på Bora Bora hver aften,” understreger han.

Du kan opleve den internationale luftforestilling “Hill Sphere” på Bispetorvet foran Aarhus Teater to gange i løbet af dagen 1. juni – kl. 17.00 og 20.00.

Se et lille uddrag af forestillingen HER.

Il Posto
– Il Posto er det første kompagni i Italien, der har specialiseret sig i at optræde på vertikale overflader.
– De startede i 1994 i Venedig gennem partnerskabet mellem koreograf Wanda Moretti og musikeren Marco Castelli. Siden har kompagniet skabt vertikale forestillinger, der kombinerer dans, arkitektur og musik.
– Il Posto producerer vertikal dans på historiske og moderne bygninger, indendørs og udendørs, på broer, tårne, kraner, men også i teatre, museer og industrielle omgivelser. Og nu altså også i luften.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk