Nyhedsarkiv

Kultur

Oplev mere end 40 forskellige nationaliteter til den store Verdensbilleder-parade i Aarhus City fredag 3. juni 2016

Når Aarhus City Forening afvikler den store parade gennem byen under Verdensbilleder fredag 3. juni 2016 kan du bl.a. møde 200 udvekslingsstudenter fra over 40 forskellige lande, bl.a. Thailand, Brasilien, Australien, Frankrig og Hong Kong.

Udvekslingsorganisationen AFS Interkultur deltager nemlig i paraden til Verdensbilleder med alle de udvekslingsstudenter, som siden august sidste år har boet hos en dansk værtsfamilie og gået i den lokale skole – et eller andet sted i Danmark.

Du vil slet ikke være i tvivl, når du ser de 200 unge mennesker på 15-18 år komme forbi i ens blå T-shirts og med et flag fra hver deres hjemland i hånden.

Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, udtaler: ”Målet med Verdensbilleder er jo netop at vise alverdens forskellighed og alsidighed, og derfor passer AFS Interkulturs deltagelse i eventen særdeles godt. Vi glæder os til at byde de mange unge udvekslingsstuderende velkommen til Smilets By, og jeg håber, at de får nogle gode minder fra Aarhus med, når de rejser tilbage til deres hjemland”, afslutter Claus Bech.

Hvis du ønsker at høre mere om det at være værtsfamilie for et ungt menneske, eller har en søn eller datter, som kunne være interesserede i et udvekslingsophold, så kig endelig forbi AFS Interkulturs telt på Clemens Bro fredag 3. eller lørdag 4. juni.

 

Kort om AFS Interkultur

  • AFS Interkultur er Danmarks største og ældste non-profit udvekslingsorganisation.
  • AFS Interkultur er repræsenteret i mere end 50 lande verden over og arbejder for fred og forståelse på tværs af landegrænser.
  • I Danmark har foreningen over 2.000 medlemmer og et netværk af frivillige organiseret i lokalforeninger over hele landet. Hvert år rejser ca. 225 unge danskere mellem 15-18 år på skoleudveksling til 50 forskellige lande. Og hvert år kommer ca. 175 unge fra hele verden til Danmark og bor hos danske værtsfamilier
  • Familierne får ikke penge for at være værtsfamilie, men de får til gengæld en masse viden om et andet land, en anden kultur og i mange tilfælde et livslangt venskab med den unge og dennes biologiske familie.
Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk