Nyhedsarkiv

Kultur

Oplev fotoudstillingen #AarhusSelfies på Store Torv fra 4. juni til 1. august 2021

Glæd dig til at opleve fotoudstillingen #AarhusSelfies, som underholder og engagerer byens borgere og gæster.

I sit galleri på Skolebakken 7 arbejder fotograf Mai Skou Wihlborg. Hun har en baggrund som reklamefotograf men har arbejdet som projektleder i den digitale branche i mange år. Med fotoprojektet ”#Aarhus-Selfies” glæder hun sig over at vende tilbage til et fag, hun brænder for og har savnet.

Selve idéen startede med hendes egne turistbilleder, som hun har taget af turister på velkendte destinationer i hele verden. I udstillingen på Store Torv kombinerer hun de billeder med selfies af markante aarhusianske personligheder som blandt andre Renée Toft Simonsen, Elsebeth Egholm, Lars Østergaard, David Nielsen, Sara Slott Petersen og Claus Dalby. De kendte ansigter får taget billeder på interessante locations i Aarhus, som har en særlig betydning for dem.

”Covid-19 har sat en stopper for mange aktiviteter i byen, hvor kultur-, kunst- og forretningsliv længe har været præget af forsamlingsforbud og restriktioner, og der er derfor ekstra brug for aktiviteter, der kan skabe liv i byen og give gode oplevelser,” forklarer Mai Skou Wihlborg.

Digitalt fotoalbum

Som et ekstra initiativ i forbindelse med udstillingen ønsker Mai Skou Wihlborg også at engagere byens borgere til at tage selfies på deres egne yndlingssteder i Aarhus. Her opfordrer hun til, at folk lægger dem på Instagram med hashtagget #AarhusSelfies.

”På den måde bliver det et fælles projekt for hele byen og et slags digitalt fotoalbum, som vi alle sammen kan tilgå. Den tanke kan jeg godt lide, for det skaber et rum, hvor vi kan dele vores oplevelser i fællesskab,” forklarer fotografen.

Alle selfies bliver senere samlet og projekteres på offentlige digitale infostandere og skærme i Aarhus. Men det slutter ikke her. Efter udstillingen samles de indsendte fotos til billedmosaikker, som former sætninger fra aarhusianske popsange, og værkerne udstilles på facader og bygninger i Aarhus i september. På den måde falder #AarhusSelfies i tre dele, så byen får så meget som muligt ud af idéen, understreger Mai Skou Wihlborg.

Se også mere HER.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk