Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aarhus-city.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536
Hør mere om klimaindsatsen i Aarhus under Verdensbilleder 2019 - Aarhus City ForeningAarhus City Forening

Nyhedsarkiv

Kultur, Oplevelser

Hør mere om klimaindsatsen i Aarhus under Verdensbilleder 2019

Klimaindsatsen er en fælles indsats. Derfor handler det i høj grad om at opbygge den viden, der skal til, så man er i stand til at træffe klimarigtige valg i sin dagligdag.
Det påpeger Thomas Mikkelsen, der arbejder som udviklingskonsulent og projektleder for klimapartnerskaber i Sekretariatet for Klima og Grøn omstilling ved Aarhus Kommune.
”Helt grundlæggende så repræsenterer vi Aarhus Kommune og den klimaindsats, der sker på tværs i kommunen.Det kan måske være svært at se udefra, hvordan vi som by når hen til målet om at være CO2 neutral i 2030, men vi arbejder med fireårige indsatsplaner, og fra 2016 og frem til 2020 handler det især om et fokus på energi, transport, bygninger og industrien,” forklarer han.
Aarhus Kommune kan med sine ca. 30.000 ansatte rykke en hel del, men som Thomas Mikkelsen også påpeger, så kan de ikke gøre det alene:
”Vi vil gerne finde nye veje til samarbejder med borgere, NGO’er, virksomheder og universiteter. Jeg tror på, at vi må finde nye samarbejdsformer både lokalt og internationalt, hvis vi skal bevæge os i en mere bæredygtig retning”, forklarer han og fortsætter:
”Verdensmålenes budskab kommer længere og længere ud. Nu har vi pludselig et globalt sprog til at tale om klodens fælles problemer, og det er en vigtig faktor. FN’s verdensmål er faktisk vores fælles vejviser til en bedre verden.”
Sekretariatet for klima og grøn omstilling har ansvaret for at hjælpe politikerne i mål med deres grønne politiske beslutninger. Men som borgere har vi også selv mulighed for at påvirke udviklingen.
Her får du 3 gode råd til klimavenlig adfærd i hverdagen:
Tag cyklen: Hop på (el)cyklen når du skal fra A til B i byen. Det gavner både klimaet og dig selv! Ofte er det hurtigere end bilen eller bussen og så får du frisk luft og motion ud af det, mens stress og overvægt ligeledes bliver jaget på flugt.
Spis mindre kød: Du behøver ikke nødvendigvis at blive vegetar for at bidrage til en bedre verden. Du kan måske nøjes med at spise lidt mere grønt og bare 10-15 procent mindre kød. Derudover kan du også se på, hvilken slags kød, du putter i munden. Fjerkræ sætter eksempelvis ikke nær så stort et aftryk på klimaet som én af de store røde bøffer.
Vælg kvalitetsvarer: Fokusér på god kvalitet, så du kun køber nogle ordentlige ting, der holder i lang tid og som evt. også er værd at reparere i stedet for at blive smidt ud. Der kan også være rigtig god økonomi i at spare op til nogle få fede ting ved at undlade at købe en masse forbrugsting, som måske alligevel ikke holder så længe eller aldrig rigtig bliver brugt.

Mød Sekretariatet for Klima og Grøn omstilling ved Aarhus Kommune på Store Torv fredag 31. maj kl. 11-00-21.00 og lørdag 1. juni kl. 11.00-15.00.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk