Nyhedsarkiv

Kultur, Oplevelser

Besøg Væredygtighedsteltet på Store Torv under Verdensbilleder 2019

Center for Væredygtighed er et aarhusiansk initiativ, der arbejder med nye måder at være menneske på. Begrebet væredygtighed kan beskrives som den indre omstilling, vi alle må igennem, hvis vi vil skabe ydre forandringer i forbindelse med FN’s verdensmål. I et samarbejde med FO-Aarhus præsenterer centeret Væredygtighedsteltet på Store Torv under Verdensbilleder.

“Et problem kan ikke løses på det bevidsthedsniveau, hvor det er skabt.”
Hvordan kan vi være mennesker på en andre måder? Det er et af de spørgsmål, Christian Dietrichsen fra det aarhusianske initiativ Center for Væredygtighed undersøger. Han påpeger desuden, at der er brug for nye begreber og metoder, hvis der skal skabes reel og langtidsholdbar innovation i forhold til klodens og menneskets udfordringer. Og samtidig må vi indse, at vi i en balanceret fremtid ikke kan VÆRE dem, vi er lige nu. Det kræver altså en bevidsthedsændring, hvis vi vil have en grønnere og bedre klode i fremtiden, understreger han.

Mod til at forandre verdenen
Center for Væredygtighed er en non-profit organisation med flere frivillige. I forbindelse med Verdensbilleder, kan du møde dem i et telt på Store Torv, hvor de inviterer til en fælles undersøgelse af begrebet væredygtighed. Her kan du også prøve et nyudviklet samtalespil, der sætter fokus på verdensmål og dine personlige værdier.
Men arbejdet med væredygtighed stopper ikke her. Center for Væredygtighed arbejder på at kunne præsentere en konference i et samarbejde med Aarhus Universitet til efteråret, hvor forskellige forskere vil komme med deres input til, hvordan begrebet væredygtighed kan udvikle sig.
FO-Aarhus har i flere år haft bæredygtighed og klimaet højt på dagsordenen i deres aktiviteter, og derfor er de gået med som samarbejdspartner i projektet.
”Bæredygtighed og verdensmål fylder meget hos os i FO-Aarhus. Det er vigtigt, at vi NU gør noget for alle mennesker i verden, så vi har en fælles fremtid. Derfor vil vi gerne støtte og bakke op om Center for Væredygtighed
og andre grupper, som sætter vigtige initiativer i gang,” forklarer skoleleder ved FO-Aarhus Torben Dreier og fortsætter:
”Jeg håber meget, at det der laves af Aarhus City Forening, og andre foreninger i byen, er med til at sætte Aarhus på landkortet i forhold til bæredygtighed. De tanker, som opstår her, skal gerne gøre en forskel og smitte af på alle grupperinger i samfundet. På den måde kan vi alle være med til at skabe en bedre verden,” afslutter Torben Dreier.

Besøg Væredygtighedsteltet på Store Torv fredag 31. maj kl. 11.00-21.00 og lørdag 1. juni kl. 11.00-15.00.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk