Woodstock i Frederiksgade

Frederiksgade trækker i den grad i hippietøjet, når gaden under USA Festivalen hylder USA, Woodstock og alt det, den stod for tilbage i 1960’erne.

Fællesskab, samhørighed, mangfoldighed og kærlighed. Det er disse værdier Frederiksgade, fyrre år efter, at Woodstock blev afholdt for første gang, hylder under USA Festivalen den 4. juni. Og på trods af den nu hedengangne hippietid, mener de i Frederiksgade, at værdierne stadig er relevante. Her vil man derfor i anledningen af USA Festivalen søsætte et projekt, der skal bidrage med at fokusere på, hvordan værdierne kan gøres endnu mere relevante i dag. Med udgangspunkt i masser af musik, kunst, debat og dialog vil Frederiksgade forvandles til et lille Woodstock midt i byen. Den originale Woodstock-plakat, som vi kender den fra 60’erne, vil blive ændret, så den passer til Frederiksgades tema anno 2013.

Musik og kunst i Frederiksgade
Fra to scener i hver sin ende af Frederiksgade – én ved IDEButikken og en i modsatte ende – vil der bliver sørget for den musikalske underholdning. Kunsten vil man kunne opleve i de tomme lokaler, hvor den tidligere butik Raahauge lå. Her vil Frederiksgade bl.a. lave et Rock Museum, der fortæller Aarhus’ rock-historie. I sin tid lå spillestedet Boom i Frederiksgade, og det var her alle de store danske pigtrådsorkestre spillede. Der skabes også et udstillingsvindue for byens kunstnere, der vil bestå også efter USA Festivalen til glæde for alle parter. Samtidig vil der være forskellige kunstinstallationer i Frederiksgade. Gaden vil med nogle dertil opstillede oaser indbyde til afslapning og hygge. Den tomme butik (Raahauge) samt IDEbutikken benyttes som foredrags- og oplægsrum, hvor Frederiksgade inviterer publikum til at debattere emner helt i Woodstock-ånden.

Se musikprogram her.

Se debatprogram her.

Se Frederiksgades Facebook-profil her.

 

Tekst: Louise Mandal Deruginsky

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk