Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aarhus-city.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536
USA Festival på Strøget - Aarhus City ForeningAarhus City Forening

USA Festival på Strøget

Der vil være underholdning af enhver slags og for enhver smag, når USA Festivalen indtager Strøget i Aarhus den 4. juni.

Tag hele familien under armen og oplev USA Festivalen på Strøget i hjertet af Aarhus. Et bredt og underholdende program og masser af amerikansk mad og drikke sørger for både store og små den 4. juni. Uanset om du er til amerikansk sport, mad, musik eller dans, så vil du kunne opleve lidt af det hele. På Strøget kan du blandt andet møde en Elvis Presleylook a like og den ægte vare i form af de nykårede Danmarksmestre i basketball fra Aarhusklubben Bakken Bears. Eller du og kæresten kan tage hinanden under armen og sige ja til hinanden a la Vegasstyle i et næsten ægte ”Wedding Chapel”. Eller måske skulle du lade familiens mindste opleve og møde de velkendte Disneyfigurer Tom & Jerry?

Amerikanske specialiteter
McDonalds på Strøget vil under USA Festivalen sælge deres verdenskendte Bic Mac fra forskellige boder på shoppinggaden. Her kan du ligeledes være heldig at støde ind i Ronald McDonald. 
Fra Salling Super vil der blive serveret både amerikansk grillmad og kolde øl.

Oplevelser for hele familien
Lassokast og indianerworkshop for de mindste er blot nogle af de mange aktiviteter, der finder sted på Strøget den 4. juni. Til et ægte USA tema hører selvfølgelig også indianere og cowboys, så kig forbi vores ”ægte” tipi og indianerværksted, hvor vi laver indianerfjer, og er der en vild cowboy gemt i dig, så kan du prøve kræfter med rodeotyren og lassokast. Den opstillede rodeotyr kan sikkert få smilet frem hos både store og små, når dysten om at klamre sig længst tid på den hidsige tyr sætter ind. 
Familiens yngste kan også møde Disneys figurer – Tom & Jerry – eller de måske mest kendte skildpadder, Ninja Turtles. Både store og små vil kunne fascineres af de flotte, store Legofigurer, der vil være opstillet på Strøget den 4. juni. Se for eksempel R2D2 fra Star Wars og Woody fra Toy Story.

Strøget a la Las Vegas
What happens in Vegas, stays in Vegas! Las Vegas forbindes med spil, gambling, lys, et pulserende natteliv og ikke mindst de hurtige bryllupper. Den pulserende by er indbegrebet af hurtige vielser, og rigtig mange steder er der mulighed for at blive viet i et originalt amerikansk ”wedding chapel.” Denne enestående mulighed og stemning vil du under USA Festivalen kunne finde på Strøget, hvor et til anledningen specialdesignet ”wedding chapel” vil stå klar til morskab for både tilskuere og aktører. Men bare rolig, vielsesattesten er ikke bindende!

Kom og dans!
Fra Aarhus LinedanZe.dk kommer et helt hold glade dansere, når Strøget spiller op til dans – og du kan blive underholdt eller selv deltage i både Line Dance og Square Dance. Line Dance, som har krydset Atlanten i boots og bedste westernstil, er blevet en succesfuld del af dansk breddeidræt. Line Dance har den fordel, at man kan danse med uden at have en partner, og man kan danse uanset hvor mange, der møder op. Der behøver ikke være lige mange mænd og kvinder.
Square Dance er også en amerikansk folkedans, men modsat Line Dance, danses Square Dance under ledelse af en ”caller” – en slags danseleder, der dirigerer dansen, og danserne ved således ikke på forhånd, hvordan dansen udvikler sig.
Dansene er en blanding af mange europæiske folkedanse opstået mellem nybyggerne i Amerikas kolonisering. Musikken er rytmisk og iørefaldende, ofte med country- og westernpræg, men også jazz og pop bliver brugt.
I den helt anden boldgade kan du også opleve et Breakdance-show på SallingScenen klokken 20.30. Breakdance er en gadedans, der stammer fra 1970’ernes New York. I Breakdance konkurreres der i battles, hvor danserne konkurrerer mod hinanden. Konkurrencen bliver ofte afgjort af en dommer, men kan også afgøres af publikum. Så kom og vær med til at opleve USA Festivalens ”battle-vinder” den 4. juni på Strøget.

Elvis på Strøget
Mød The King of Rock på Strøget! Michael Frimoth Hansen arbejder til daglig som viceskoleleder. Men i weekenderne trækker han i noget lidt mere utraditionelt arbejdstøj, når han gør den som professionel Elvis- imitator. Siden 1993 har han underholdt med sit show af populære Elvis-hits. Under USA Festivalen den 4. juni vil Michael Frimoth Hansen i skikkelse af The King of Rock fra hans storhedstid i 70’erne promenere på Strøget, hvor du kan møde manden, der gjorde vuggende hofter til det hotteste hotte.

Graceland Randers udstiller
Elvis Presley Museet Graceland Randers udstiller en række Elvis Presley-rekvisitter i Salling. Der vil også være salg af Elvis Presley-merchandise på Strøget.

Amerikansk sport på Strøget
Basketball er sammen med amerikansk fodbold, baseball og ishockey en af USA’s største sportsgrene. Og sporten lever også i bedste velgående i Aarhus. Det århusianske hold fra Bakken Bears er nykårede Danmarksmestre i basketball, og du kan under USA Festivalen møde spillerne, der for 13. gang har sikret den eftertragtede titel til Aarhus, når de går gennem byen som en del af paraden. Mød også spillerne klokken 16 på Clemens bro og klokken 17 på hjørnet af Ryesgade og Rosenkrantzgade. Spillerne vil også gå med i paraden gennem byen mellem klokken 18 og 20.
Du kan også møde en af Danmarks største amerikanske fodboldklubber, når spillerne fra Aarhus Tigers gæster Strøget under USA Festivalen. Du kan møde spillerne i deres fulde kamp-uniform, når de står klar til at besvare spørgsmål og fortælle om deres sport klokken 16 på hjørnet af Ryesgade og Rosenkrantzgade og klokken 17 på Clemens Bro.
Også Aarhus Tigers Cheerleaders vil kaste lys over USA Festivalen. Sammen med de amerikanske fodboldspillere vil de gå i parade gennem byen, og derudover giver de dygtige cheerleaders opvisning på deres kunnen klokken 16 pg 17 på Strøget. Du kan derudover møde cheerleaderne samme tid og sted som fodboldspillerne fra Aarhus Tigers.

Masser af musik på Strøget
En af dem, der vil gribe mikrofonen og underholde århusianerne på Strøget er Lea Harder, der blev kendt som den talentfulde forsangerinde i programmet ”Allstars” på TV 2. Nu står Lea på egne ben og har fingrene i mange forskellige projekter. Den 4. juni underholder Lea Harder på Skt. Knuds Torv kl. 18.45.
THE WORKS er et orkester, som har specialiseret sig i at spille rigtig god, gammeldags 50’er og 60’er Rock ’n’ Roll. Stilen er fra dengang tøjet var syntetisk, musikken var ægte og ikke omvendt. Det er den ægte Rock ’n’ Roll-lyd med gamle instrumenter, tyndt slips og fedtet hår. Repertoiret er Little Richard-numre som: ’Lucille’, ’Rip it up’ og ’Good Golly Miss Molly’, Elvis Presley’s ’That’s allright’, The Beatles’ ’Twist and Shout’, Eddie Cochran’s  Summertime Blues’, Roy Orbison’s ’Pretty woman’ og mange flere. THE WORKS spiller fra klokken 18 til 18.30 på Scenen ved Salling.
Det danske band Jordans Drive har igennem mere end 12 år underholdt publikum i hele verden. De spiller omkring 70 koncerter om året og har udgivet fire albums og fem EP’er. De er kendt for at være et fantastisk liveband i swing og jive-genren. Med respekt for de klassiske genrer har de fornyet musikken med stor succes, og dette har resulteret i et energisk og enestående show, der tager publikum med storm. Jordans Drive består af: Peter Jessen, Trommer, Søren Dibbern, Saxofon, Rasmus Kaufmann, Jacob Pedersen, Guitar og Vocal og Jesper Nielsen, Bas. Bandet spiller klokken 19.45 på SallingScenen.
Jam Mayer leverer en yderst autentisk John Mayer-oplevelse finpudset ned til mindste detalje – for folk der elsker amerikanerens sang og guitarspil, vil det være det absolut tætteste man kommer på den ægte vare. Har du lyst til at synge med på ”Your Body Is A Wonderland”, ”Bigger Than My Body”, ”Daughters”, ”Waiting On The World To Change” og mange flere af John Mayers fantastiske sange, så kan du opleve Jam Mayer Duo på Skt. Knuds Torv fra klokken 20.30.

 

Tekst: Louise Mandal Deruginsky

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk