U21 Fodbold

Om U21 Fodbold 2011:

U21 EM 2011 ramte plet i Aarhus og var en stor succes for byen. Aldrig før har Aarhus været vært for så stor en idrætsbegivenhed, og byens borgere og gæster har været ovenud tilfredse med eventen.

Fodboldfeber i Aarhus – UEFA U21-EM i fodbold

Oplev Christian Eriksen, Simon Kjær og en lang række af Europas andre største fodboldtalenter, når Aarhus fra den 11.-25. juni er vært for den største idrætsbegivenhed i Danmark nogensinde, UEFA U21-EM i fodbold. Til byen kommer nogle af Europas allerstørste fodboldtalenter for at dyste om europamesterskabet for U21-landshold og der er dermed lagt i ovnen til to ugers intensiv fodbold-byfest.

På Aarhus stadion afvikles tre af slutrundens indledende kampe. Blandt andet møder Danmark her Hviderusland 14. juni. Derudover lægger Aarhus Stadion græs til finalen 25. juni kl. 20.45.

I Aarhus kommer UEFA U21-EM dog til at handle om meget mere end blot fire fodboldkampe på Aarhus Stadion.

”Vi arbejder pt. intenst på, at U21-EM bliver en folkefest for hele Aarhus. U21-EM er en by-event med fanzonen på Bispetorvet som det festlige centrum for europamesterskabet. Fanzonen bliver både stedet, hvor alle fodboldfans kan lade op mellem kampene og hvor alle ikke-fodboldinteresserede borgere og turister i Aarhus kan hygge sig og have nogle gode og festlige dage under slutrunden,” lover projektleder for UEFA U21-EM i Aarhus Peter Vestergaard.

Fanzonen på Bispetorvet vil være åben hver dag under EM fra middag til midnat – og med et tæt pakket program. Først på dagen bliver der arrangementer for byens børn. Senere på dagen fyldes torvet med arrangementer for unge og voksne. Bispetorvet bliver et udstillingsvindue for aarhusianske talenter inden for idræt, musik, teater og gøgl, men derudover vil programmet også byde på professionel topunderholdning. I fanzonen vil der desuden være masser af fodboldaktiviteter og konkurrencer, ligesom der bliver servering af mad og drikke. På en opsat storskærm bliver alle kampe, der spilles i Viborg, Herning og Aalborg, vist direkte.

Fra fanzonen til Aarhus Stadion bliver der en fan-walk samt offentlig transport på alle kampdage, så det bliver nemt at komme fra festpladsen i midtbyen til kampene på byens stadion.

Bliv en del af festen for blot 21 kr.

Billetter til kampene på Aarhus Stadion sælges via www.billetnet.dk eller på Atletions billetkontor, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus. Billetpriserne koster fra 21-200 kr. plus gebyr. For familier, foreninger og erhvervslivet er der mulighed for at købe særlige billetpakker.

Fakta om UEFA U21-EM

  • 11.-25. juni er Danmark vært for europamesterskabet i fodbold. Der spilles indledende runder i Viborg, Herning, Aalborg og Aarhus. Finalen spilles i Aarhus 25. juni.
  • Hos UEFA rangerer U-21 slutrunden som den vigtigste fodboldbegivenhed i 2011, og kampene i Danmark har fået et yderligere løft, fordi turneringen også tæller som kvalifikation til OL i London i 2012.
  • Danmark er som værtsnation født deltager. De resterende syv nationer, der har indløst billet til den endelige slutrunde, er Tjekkiet, Spanien, Island, England, Schweiz, Hviderusland og Ukraine.
  • På det danske hold har A-landsholdsspillere som Christian Eriksen, Simon Kjær og Mathias Zanka Jørgensen alderen til at være med ved U-21 slutrunden i sommeren 2011·

Læs mere om U21-EM på www.u21em.dk eller på www.facebook.com/u21em.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk