Strøget forvandles til Storbritannien

posterlondonbus, til www

af Lene Grønborg Poulsen

Glæd dig til en shoppingtur ud over det sædvanlige under Europa Festival. Her forvandles Strøget nemlig til Storbritannien med musik, dans samt underholdning for både store og små. Hop op på ølkasserne ved Speakers Corner eller kig indenfor i en af de røde, britiske telefonbokse. For de mindste er der også mange sjove oplevelser, hvor man kan møde spændende figurer fra det engelske land. Er du til musik og dans, er du også kommet til det rette sted. På scenen ved Salling vil du kunne opleve et Londoninspireret Musical Danseshow samt lytte til Grace Tither, Karen Mukupa eller bandet Touch of Shadows. Og når du mindst venter det, kan du også være så heldig at opleve de festlige sækkepibespillere, som går ned gennem Strøget. Glæd dig til en aften med det bedste fra Storbritannien.

Det kan du opleve på Strøget:

Bus fra London
Oplev en klassisk Londonbus under Europa Festival. Bussen er fra 1955, og den er af mærket Bristol. Bussen er oprindelig engelsk bygget og har kørt i England frem til 1975, hvor den blev eksporteret til Tyskland – for senere at havne i Danmark. I dag ejes bussen af parret Marlene og Leon Thomsen fra Aalborg, og de har ladet den gennemgå en stor restaurering, så den i dag fremstår både flot og charmerende. Du kan opleve Londonbussen fra kl. 16 – 21 på Skt. Knuds Torv.

London Taxa
Vil du se en ægte London Taxa så kig forbi strøget til Europa Festival. Den udstillede taxa er den model, som vi i dag kender som den “rigtige” London Taxi. Bilen går under modelbetegnelsen FX4, og den er produceret hos firmaet Carbodies for LTi (London Taxi Industries) i flere end 88.000 eksemplarer fra 1959-1997. Den sidste FX4 rullede af samlebåndet den 1. oktober 1997, og FX4 er hermed, bortset fra Land Rover den bilmodel i verden, der er produceret i den længste periode.

Biler og motorcykler
Duften af motorolie og lyden af hestekræfter. Det er ingredienserne i et indslag til Europa Festival, som kombinerer stærke motorer med lækkert design. Her kan publikum opleve 10 engelske MG-sportsvogne samt ca. 15 gamle engelske motorcykler af mærkerne Triumph, BSA og Norton.

Spændende figurer på strøget
Mød de sjoveste figurer fra Storbritannien på strøget i Aarhus. Her kan børnene sige goddag til Yeoman Warders, spotte en engelsk Bobby eller tage et selfie med James Bond. Derudover er Sherlock Holmes og hans makker Doctor Watson også at finde på gaden, hvor de står klar til at løse ethvert mysterium. Figurerne sætter kulør på shoppingturen, og børnene synes, det er sjovt at møde nye figurer i byen.

Harry Potter i lego
Ved Fætter BR kan du møde en stor Harry Potter figur, som er lavet af legoklodser. Der er mulighed for at forevige sig selv på et billede med figuren, og derefter kan man jo passende tage en tur ind i legetøjsbutikken for at se efter gode tilbud.

Speakers Corner
På Speakers Corner ved Bestseller v. Ryesgade kan du selv hoppe op på en ølkasse og sige din mening. Oprindeligt er Speakers Corner en plads i Hyde Park i London, hvor der er plads til taler og debatter hver søndag. I forbindelse med Europa Festival i Aarhus, kan du nu også opleve traditionen på Strøget.

Røde telefonbokse
Du kender dem sikkert – de høje og røde telefonbokse som signalerer England på bedste vis. Under Europa Festival vil du kunne møde forskellige telefonbokse på Strøget, som er inspireret af de klassiske telefonbokse fra London. Den eneste forskel er, at her kan du ikke ringe hjem. Til gengæld er de med til at skabe en helt unik engelsk stemning i bybilledet.

London Musical Danseshow
Kridt skoene og kom med til en fest, når dansestudiet DanceAction laver ”London Musical Danseshow” på scenen ved Salling. Det bliver en sprudlende oplevelse, som vil give publikum en smagsprøve på de store musicaloplevelser, man altid kan få i London. Du vil også kunne opleve det fejende flotte danseshow forskellige steder på Strøget i løbet af aftenen samt på scenen ved Salling kl. 16.30.

Touch of Shadows

Med gruppen Touch of Shadows kan du glæde dig til musik med en ægte engelsk feeling. Gruppen er inspireret af bandet The Shadows, som er en engelsk instrumentalgruppe, der blev dannet i 1958. En koncert med Touch of Shadows garanterer et genhør med mange af de gamle fantastiske sange, inklusiv diverse hits fra tiden, hvor bandet The Shadows optrådte med Cliff Richard. Du kan opleve Touch of Shadows på scenen ved Salling kl. 18.00 – 18.30, kl. 18.45 – 19.15 samt kl. 21.00 – 21.45.

Karen Mukupa
Karen Mukupas musik er inspireret af både afro-beat, reggae og hip-hop. Hun var i 90’erne kendt under navnet No Name Requested – et band hun dannede med sangerinden Natasja, og tidligere brugte hun kunstnernavnet Miss Mukupa. I dag er Karen Mukupa kendt for at skabe en fest med glade rytmer og god energi. Du kan opleve hende på scenen ved Salling kl. 19.30 – 20.00.

Grace Tither
Fra England kommer Grace Tither, som dog i dag er bosat i Danmark. Her kan publikum glæde sig til velspillet og lækker R&B samt covernumre af f.eks. Beyoncé, Jessie J, Alanis Morisette samt andre populære kunstnere. Grace Tither arbejder til dagligt for flere pladeselskaber som sangskriver og vokalist i København. Du kan opleve Grace Tither på scene ved Salling kl. 20.15 – 20.45. 

Aarhus Pipes & Drums
Aarhus Pipes & Drums er Jyllands største sækkepibeband. Bandet blev stiftet i Aarhus i 1988 og har spredt glæde og begejstring til alt lige fra familiefester til store events. Bandet deltager desuden i konkurrencer i både ind- og udland. Til Europa Festival i Aarhus kan du opleve den helt særlige musik på Strøget kl. 19.00-19.30 og 20.00-20.30.

Strøgets program til Europa Festival

Hele dagen: Engelsk taxa udstilles på Strøget.

Hele dagen: Engelske biler udstilles på Strøget.

Hele dagen: Engelske motorcykler udstilles på Strøget.

Hele dagen: Harry Potter LEGO-figur.

Hele dagen: Speakers Corner m/ølkasser.

Hele dagen: Røde telefonbokse.

16.00-21.00: London bus på Sct. Knuds Torv.

17.00-18.00: London danseshow op af Strøget.

17.00-18.00: James Bond går på Strøget.

19.00-19.30: Sækkepibe spillere går på Strøget.

19.00 – 20.00: Bobby  går på Strøget.

20.00-20.30: Sækkepibe-spillere går på Strøget.

20.00 – 21.00: Yeoman Warders går på Strøget.

21.00 – 22.00: Sherlock Holmes + Dr.Watson går på Strøget.

Scene Program

16.30-17.00: London musical danseshow

18.00 – 18.30: Touch of Shadows

18.45 – 19.15: Touch of Shadows

19.30 – 20.00: Karen Mukupa duo/trio

20.15 – 20.45: Grace Tither duo

21.00 – 21.45: Touch of Shadows

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk