Program, Frederiksgade

Til Verdensbilleder i Frederiksgade kan besøgende opleve spændende koncerter på FO-Aarhus’ musikscene, når FO-Aarhus mandag d. 4. juni fejrer Verdensbilleder og åbningsreception i Idébutikken.

Når FO-Aarhus og Idébutikken inviterer til Verdensbilleder i Frederiksgade, bliver højdepunktet en koncert med det populære band Flødeklinikken. Inden da vil der være masser af andre musikalske indslag på scenen, og FO-Aarhus inviterer samtidig til åbningsreception i Idébutikken.

Frederiksgade holder ligesom resten af Aarhus mandag d. 4. juni åbent til midnat og fejrer Verdensbilleder med masser af ekstraordinære tilbud og sjov i gaden. Sherlock Holmes arrangerer i dagens anledning udendørs bar, og bliver man sulten undervejs i festlighederne, kan man besøge den nyåbnede restaurant Kowloon, som vil servere thailandsk mad for de besøgende i Frederiksgade.

Hvad er Idébutikken?

Idébutikken er lavet af FO-Aarhus og transformeres i år til netværksbutik og en sand legeplads for voksne i Aarhus. Den bliver et samlingssted for viden, kompetencer og inspiration, og den skal fungere som et tilbud til folk, der gerne vil bryde deres faste rammer, finde et inspirationssted at arbejde med ligesindede og realisere spændende ideer. Her kan studerende, arbejdsløse og andre dele viden, netværk og ideer eller finde en ligeværdig mentor i Idébutikkens café eller kontorfællesskab.

Program Frederiksgade mandag d. 4. juni

Kl. 15.00: Åbning af Idebutikken, v/byrådsmedlem Peder Udengaard.

Kl. 16.00: Musik og Medieværkstedet. FO-Aarhus’ eget Musik og Medieværksted stiller op med to spændende bud på en festlig eftermiddag. Først duoen Sonni & Brian, der udover guitar og klaver også spiller på sav og skeer – og jodler. Det forlyder, at sidstnævnte i dagens anledning får en særlig thailandsk klang. Herefter vil trioen DWS underholde på scenen. De tre musikere Danny, Winnie og Sonni spiller til daglig på elektriske instrumenter, men til Verdensbilleder leverer de et mere intimt og akustisk show for publikum. DWS har rødder i både Jakob Jensen Band og Winnie and the Jets.

Kl. 17.15: Guitarskolen. Kursister fra FO-Aarhus’ guitarhold giver sammen med deres underviser Claus Funder smagsprøver på det, de har lært. Claus Funder har mange års erfaring som underviser og repertoiret er bredt med hovedvægt på store hits, som alle kender.

Kl. 18.00-19.00: Festlig parade. Den farverige Verdensbilleder-parade går gennem Aarhus’ gader og slutter i Frederiksgade.

Kl. 19.30: Flødeklinikken. Festen i Frederiksgade kulminerer med et brag af en fest leveret af Flødeklinikken. Gruppen har turneret Danmark tyndt, og der er næsten ikke det sted, der ikke har haft besøg af det energiske band. Gruppen leverer en velspillet, rå og kompromisløs urban lyd, og ambitionerne og visionerne er store. Flødeklinikken udgav i 2009 deres debutalbum Maskebal, og ultimo maj 2012 forventes deres andet album på gaden. Det er lavet i samarbejde med producer Frederik Nordsøe og bl.a. Outlandish, The William Blakes og Brandy. Flødeklinikken tæller 7 medlemmer og har sine oprindelige rødder i det århusianske.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk