Opdag Amerika på Lille Torv

Lille Torv vil den 4. juni være forvandlet til et sandt mekka for alle, der gerne vil lære meget mere om USA, hvad enten det er som rejsedestination eller måske kommende studieland. I teltet ”Discover America” vil du kunne møde repræsentanter fra både rejsebranchen og Den Amerikanske Ambassade.

”Danskerne er vilde med USA – og USA er vilde med danskerne.” Så kort kan det siges, og sådan siger direktør i Discover America Denmark, der som organisation repræsenterer 30 medlemmer i turisme- og rejsebranchen samt flyselskaber og hotelkæder, Karin Gert Nielsen. Og hun har noget at have udmeldingen i. Alene i 2012 rejste mere end 300.000 danskere til USA. For hele Skandinavien var tallet svimlende 1,1 million i 2012. Til sammenligning rejste ”kun” 800.000 Skandinavere til Thailand i samme periode.
”USA er virkelig et hot rejsemål lige nu. Dollaren er lav og tilgængeligheden bliver større og større i takt med, at flere og flere flyselskaber tilbyder direkte flyvninger fra danske lufthavne til USA,” forklarer Karin Gert Nielsen.

USA-eksperter på Lille Torv
Og har du lyst til at gøre de mange tusinde andre danskere med selskab, når rejsen går over Atlanten, så kan du forud for din rejse møde USAeksperter på Lille Torv, hvor ”Discover America”-teltet vil byde på forskellige rejsearrangører og repræsentanter fra Den Amerikanske Ambassade. Alle vil de give gode og brugbare råd til USA-rejsen, besvare spørgsmål om alt fra, hvilke seværdigheder, du MÅ opleve i USA, til hvordan du planlægger utraditionelle udflugter. Eller måske opklare de til tider vanskelige visumregler og hjælpe studerende, der gerne vil undersøge muligheden for at studere i USA.
Rejsebureauerne Top Tours, Spies og Cruise America vil være repræsenteret, og Cruise America medbringer til lejligheden en af deres største mobilhomes, så du kan få en fornemmelse af, hvordan du og din familie eventuelt kunne være indkvarteret på jeres rejse gennem USA. Og i følge Karin Gert Nielsen er rejseformen med mobilhome blevet mere og mere populær blandt danskerne.
”Vi vil simpelthen gerne i øjenhøjde med USA og med amerikanerne, og den mulighed får vi med et mobilhome. Samtidig sætter mange pris på, at de kan komme lidt væk fra hovedvejene og opleve nogle helt anderledes steder og områder i USA,” forklarer hun.

Boost dit CV og finpuds sprogkundskaberne
Måske drømmer du om at tage et studieår på den anden side af Atlanten, men mangler svar på dine spørgsmål? EF Education First tilbyder dig de perfekte rammer for et sprogskole ophold i blandt andet USA, og de står klar til at hjælpe dig den 4. juni. Du kan møde dem på Clemens Bro mellem 12 og 20. Med sprogskoler på 41 unikke destinationer – hvoraf 11 af disse ligger i USA – ved de, hvad de taler om. Og de lover hos EF Education First, at uanset hvilke drømme du har til et ophold i USA, kan ønskerne med garanti indfries.
EF Education First har siden siden 1965 hjulpet folk i alle aldre med at lære sprog, rejse udenlands og opleve kulturelle forskelle. Den 4. juni står de klar på Clemens Bro til at råde århusianerne.

Amerikanerne er vilde med os!
Danskerne er vilde med at rejse til USA både som turister og studerende. Og amerikanerne er også vilde med at byde os velkomne. Og hvor danskerne er vilde med det store land med de enorme muligheder, der er amerikanerne i stedet fascinerede af danskernes lille andedam, sociale velfærdssamfund og ydmyge tilgang. ”Hvis man skal gøre sig bemærket i USA, så skal man råbe rigtig højt. Og det gør de. Derfor tror jeg de er så fascinerede af vores lille land, som de har et nok meget idyllisk syn på. De ser os som et hyggeligt, lykkeligt, åbent, aktivt og ydmygt folkefærd. Og det kan de rigtig godt lide.” Går du i rejsetanker og drømmer du om at opleve USA på bedste vis, så vil du den 4. juni have mulighed for at få de bedste råd og vejledning fra rejsebranchens USA-eksperter. Mød dem på Lille Torv hele dagen!

 

Tekst: Louise Mandal Deruginsky

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk