Sportsvogne og klassiske biler på Bispetorv

Ferrari Dino, til www

Oplev en ny Ferrari og en klassisk Fiat side om side på Bispetorv under Europa Festival.  Bag initiativet står SportsCarClub samt AutoGallerietAarhus, som her sætter fokus på nye og gamle europæiske biler med historie.

af Lene Grønborg Poulsen

”Hvorfor interessere sig for biler? Det er en kombination af mange ting. Mens nogen er fascineret af teknikken og motoren, går andre op i bilens design og historie. Selv er jeg mest interesseret i bilens design, men det er også en helhedsoplevelse. Det er lyd, lugt, larm og fart. Og den oplevelse kan man snuse til på Bispetorv under Europa Festival.”
Sådan fortæller Michael Flintholm, formand for SportsCarClub samt næstformand i AutoGallerietAarhus, om interessen for biler, som medlemmerne i begge foreninger deler. Du kan møde ham og andre bilentusiaster på Bispetorv under Europa Festivalen i Aarhus.

To foreninger i samarbejde
SportsCarClub er et interessenetværk med ca. 600 medlemmer, som mødes i en fælles passion for spændende og anderledes biler. Det særlige ved klubben er, at der ikke er noget krav til bilernes mærke eller årgange. Her er alle velkomne, hvis de har en interessant bil.
AutoGallerietAarhus, der er udsprunget af SportsCarClub, råder over en 3000 kvadratmeter ejendom i Risskov, hvor klassikere, sportsvogne og historiske MC´ere kan parkere samt opbevares indendørs hele året under trygge og sikrede forhold. Som navnet siger, er der tale om et galleri, hvor der hver torsdag kl. 18-21 er åbent hus. Her er alle interesserede velkomne til at kigge forbi i tidsrummet for at beundre de mange spændende køretøjer. I øjeblikket holder der 55 biler i galleriet, og her kan man få et glimt af alle typer af biler – lige fra nye Ferrari’er til Rolls-Royce og Fiat 600, fortæller Michael Flintholm.

Godt vejr er vigtigt
I forbindelse med Europa Festival vil der være fokus på europæiske biler på Bispetorv, og som Michael Flintholm understreger, vil der være flest biler, hvis vejret er godt. Mange biler er nemlig følsomme overfor regnvejr, og derfor krydser han også fingre for solskin:
”Vi er glade for at være med, og vi vil rigtig gerne bakke Aarhus City Forening op i deres flotte arbejde med festivalen. Men hele ånden i vores forening er også, at hvis vejret er godt, så kommer der flest, for folk passer selvfølgelig på deres biler,” forklarer han.
Selv er Michael Flintholm også stor bilentusiast, og han ejer både en såkaldt Lotus Elise, som er en ny sportsvogn, samt en Lotus Esprit. Sidstnævnte kan betegnes som en ægte James Bond bil, da Roger Moore brugte samme model i Bond-filmene ” The Spy Who Loved Me” og ”For Your Eyes Only”.  Derudover har Michael Flintholm en Triumph Spitfire fra 1963, som blandt andet er med på banen, når der er Classic Race Aarhus i byen.
Afsluttende opfordrer Michael Flintholm alle århusianerne til at kigge forbi Bispetorv, når Europa festivalen rammer byen:
”Vi glæder os rigtig meget. Der vil være mange ejere på pladsen, og de elsker at tale om deres bil samt fortælle de spændende historier, der ofte knytter sig til køretøjet. Det er levende kulturhistorie, publikum møder. Biler skal ses i virkeligheden, og mange ejere vil meget gerne starte dem op, så man også kan høre deres fantastiske lydbillede,” understreger han.

Fakta om SportsCarClub
SportsCarClub ønsker at samle interessen for såvel klassikere som for moderne sportsvogne – uanset mærkemæssige tilhørsforhold. Hensigten er i al sin enkelhed at fremme og dyrke sportsvogne og klassikere med uformelle arrangementer samt spændende sportsvognsaktiviteter. Læs mere på www.sportscarclub.dk.

Fakta om AutoGallerietAarhus
AutoGallerietAarhus holder til på Ravnsøvej 58 i Risskov, Aarhus. Her er 55 biler parkeret og udstillet i øjeblikket. Der er åbent hus hver torsdag fra kl. 18.00 – 21.00 for interesserede. AutoGallerietAarhus er udsprunget af SportsCarClub. Læs mere på www.agaa.dk.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk