Mini-Venedig ved Åen

Åen. Foto Nicolai Perjesi, VisitAarhus, til www
Stemningen af Venedig med udendørs servering og udsigt til vand finder du langs Åen i Aarhus City. Kig forbi til en italiensk pizza, en espresso eller lidt antipasti ved én af byens dejlige caféer eller restauranter.

Af Lene Grønborg Poulsen

Byens butikker har åbent til midnat under Europa Festival med mange gode tilbud. Men når det er tid til at hvile de trætte fødder, er Åen midt i Aarhus det perfekte sted.
Man kan med rette kalde området for Aarhus’ udgave af Venedig, for her kan du blandt andet nyde italienske specialiteter med udsigt til vandet.

Besøg f.eks. Restaurant Italia på Åboulevarden 9, hvor du kan nyde et kæmpe udvalg af italienske retter med traditioner, originalitet og sydlandsk varme. Stedet er især kendt for sin store antipasti-forretsbuffet, men du kan også smage pasta, pizza, italiensk risotto og meget mere.

En anden mulighed for italienske specialiteter får du blandt andet hos Grappa Restaurant og Vinbar på Åboulevarden 60. Her nydes det klassiske italienske køkken, og vinbaren har et stort udvalg af vine på både glas og flaske. Hos Grappa har de kastet deres kærlighed over en mere moderne udgave af det italienske køkken – hvilket kan ses på både menukort og i indretningen.

Åens andre caféer byder selvfølgelig også på lækkerier, og vil du drikke en café creme, en lille fiks espresso, eller et italiensk glas rødvin bør du sætte dig langs Åen og bare nyde stemningen.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk