Mini (gen)erobrer USA og Aarhus

Selvom den Amerikanske Uafhængighedskrig sluttede sidst i det 18. århundrede, og Storbritannien dengang blev fortrængt fra USA, så kan du under USA Festivalen den 4. juni opleve, hvordan Storbritannien for en stund ”generobrer” det amerikanske og det århusianske med sin klassiske og verdenskendte MINI.

Mini var oprindeligt en helt specifik bilmodel – en lille bil kendt som Morris Mini og som Austin Seven – der blev fremstillet af British Motor Corporation første gang tilbage i 1959. Mini Mascot og Partner hørte til blandt de mest solgte biler i Danmark i 1960’erne og starten af 1970’erne, og den originale todørs Mini fortsatte faktisk i produktion helt indtil årtusindeskiftet. Men inden da var udviklingen af en efterfølger allerede begyndt med BMW Groups opkøb af Mini. Og i 2001 blev den nye generation af MINI så lanceret. Og det med så stor succes, at bilen i såvel sin oprindelige som i den nye og mere moderne version har opnået nærmest kultstatus verden over. Også i USA, der ellers er kendt for at være de store bilers land. Men også her ser man sjove muligheder i den lille, frække bil. En MINI er ikke blot en bil men et modeikon.

Mageløse MINI
For MINI er den anderledes, skæve og sjove, lille bil, som indbyder til leg. Den er rap i replikken og moderne i designet, og den indbyder til, at du kan sætte dit eget personlige præg på bilen og lege med udtrykket – noget køberne i dag gør i stor stil. Og drømmer du om engang at eje din egen unikke MINI, så kan du under USA Festivalen sparke dæk, nyde synet, drømme dig væk til landevejene i en lille MINI eller få svar på alle de spørgsmål, du måtte have om MINI’en. For MINIbiler i alskens afskygninger triller ind på Clemens Torv den 4. juni. Her kan du møde et team af MINI-eksperter, der vil hjælpe dig med alt fra Leasing-aftaler til designspørgsmål. Med MINI er det kun fantasien, der sætter grænser! Du kan opleve MINI-bilerne den 4. juni fra klokken 18 på Clemens Torv, når Storbritannien for en kort bemærkning generobrer USA og Aarhus og triller det lille, men særdeles tunge skyts ind.

 

Tekst: Louise Mandal Deruginsky

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk