MINI – en bil med europæisk historie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MINI er en bil med stil og europæisk historie. Under Europa Festivalen kan du både se den i en udstilling på Clemens Torv samt opleve den i bevægelse, når den kører med i den festlige parade gennem byen.

Af Lene Grønborg Poulsen

”MINI er generelt en populær bil i Danmark, Europa og på verdensplan. Den har en unik europæisk historie, og derudover bliver den typisk købt på grund af designet og kørekomforten,” forklarer salgschef Morten Nielsen Olesen.
Oprindeligt blev bilmodellen fremstillet for første gang i 1959 af British Motor Corporation, og her blev den kendt under navnet Morris Mini eller Austin Seven. Senere blev Mini opkøbt af BMW Groups, og i 2001 lancerede de en ny generation af MINI, som kombinerede det klassiske look med ny teknologi og moderne sikkerhedsudstyr. Bilen har siden opnået en slags kultstatus i mange lande, forklarer Morten Nielsen Olesen.

Oplev MINI til Europa Festival
Vil du gerne kigge nærmere på den lille frække bil, er der endnu en grund til at tage til Europa Festival 4. juni i Aarhus. Her vil en MINI cabriolet køre med i den festlige parade, som publikum kan følge gennem byen:
”Vi glæder os til at vise bilen frem og på den måde gøre vores til at skabe en festlig dag. Vores MINI cabriolet er en bil, hvor man kan køre taget ned, og på den måde passer den godt til en forhåbentlig lun juniaften,” understreger Morten Nielsen Olesen.
Og har du herefter lyst til at se nærmere på den lille fikse MINI, er der også mulighed for det på Clemens Torv. Her udstilles fem modeller, så du både kan få lov til at se på, røre ved samt sidde inde i en rigtig MINI.
Morten Nielsen Olesen understreger, at én af de helt store fordele ved en MINI er, at den er rigtig god at køre i:
”Man får et forhold til bilen, hvis man har en MINI. Den har en virkelig god kørekomfort, og mange, inklusiv mig selv, kan lide den særlige ”gokart-feeling”, som man opnår,” griner han afsluttende.

Fakta om MINI:
– MINI er den direkte efterfølger af Sir Alec Issigonis’ klassiske bil fra 1959.
– MINI er Storbritanniens tredjestørste bilproducent.
– MINI-familien er i dag vokset til både at tælle cabriolet’er, Clubman, Countryman samt mange flere.
– MINI sælges i 70 lande verden over.

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk