Midnatsfyrværkeri

Den 4. juni vil de blå, hvide og røde farver fra det amerikanske flag lyse op på himlen over Aarhus. Det sker, når det århusianske firma H.C. Andersens Fyrværkeri sætter et punktum for USA Festivalen med et festfyrværkeri af de store.

Når USA Festivalen lakker mod enden og 4. juni går på hæld, vil ansatte fra det århusianske firma H.C Andersens Fyrværkeri trække i arbejdstøjet. Omkring midnatstid vil fyrværkerimester Henri Drenck sammen med sine ansatte fra taget af Magasin fyre op under krudtet og give publikum en helt sikkert fabelagtig afslutning på en dejlig dag i USA Festivalens tegn. Og fyrværkerimesteren sender på forhånd en bøn til vejrguderne. ”Vi håber på en god og mild juniaften, hvor vejret er med os. Heldigvis har vi i alle de mange år, vi har været med, haft rigtig godt vejr, så det satser vi også på i år” forklarer Henri Drenck, der håber, at masser af festglade århusianere vil kigge med, når fyrværkeriet vil lyse himlen op. Og der skulle være en god chance for at få det hele med.

Find din egen udkigspost
”Det er vores erfaring, at man kan se selve fyrværkeriet fra mange forskellige steder i byen, så det er bare om at finde sin helt egen udkigspost eller møde op ved Magasin, og så skal vi nok stå for underholdningen,” lover fyrværkerimesteren. Selvom et festfyrværkeri for H.C. Andersen Fyrværkeri er ”business as usual”, så er ikke to shows ens. Vejret, sammensætningen og kompositionen er hver gang forskellig, og derfor er hvert eneste fyrværkerishow også planlagt ned til mindste detalje. Den 4. juni har Henri Drenck arbejdet med fokus på en helt særlig detalje, for naturligvis skal fyrværkeriet hylde USA Festivalen i Aarhus – og dette gør H.C. Andersen Fyrværkeri ved udelukkende at bruge farverne fra USA’s nationalflag i de røde, hvide og blå farver. Og Henri Drenck og hans ansatte ser frem til endnu engang at fyre op under århusianerne. ”Fyrværkeri er en god festtradition, og vi glæder os meget til at kunne glæde andre med vores festfyrværkeri-show den 4. juni.”

 

Tekst: Louise Mandal Deruginsky

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk