Gratis koncerter på Store Torv


På Store Torv kan du under Europa Festival gratis høre danske og europæiske musikere. Eventbureauet Front Of House har i samarbejde med Aarhus City Forening sammensat et program, som både rammer bredt og byder på noget nyt.

Af Lene Grønborg Poulsen

”Vi vil gerne skabe et program til Europa Festival med et kulturelt præg. Her skal der selvfølgelig være noget, som folk kender, men vi har også taget nye kunstnere og morgendagens stjerne med. Det må gerne have lidt kant og være anderledes, så publikum kommer hjem med en oplevelse, de ellers ikke ville have fået.”
Sådan fortæller Casper Panduro fra Front Of House om musikken til Europa Festival. Sammen med kollegaen Mark Chemnitz har han sammensat programmet til scenen på Store Torv, og her vil de gerne skabe de bedste koncertoplevelser for publikum.
Front Of House er et særligt eventbureau i Aarhus, som arrangerer alt fra store koncerter til firmafester med et twist. I forbindelse med Europa Festival har Front of House, i samarbejde med Aarhus City Forening, lavet et musikprogram, der skal få folk til at strømme til gratis koncerter på Store Torv. Casper Panduro og Mark Chemnitz har således hentet både danske og europæiske musikere ind for at skabe en musikscene, som afspejler det bedste fra Europa:
”Vi prøver at slå på, at det er en Europa Festival, og derfor har vi kunstnere fra både Danmark, England, Frankrig og Sverige på scenen. Det er vigtigt for os, at der er noget for alle – men vi vil også gerne udfordre folk til at lytte til noget nyt. Derudover har vi med vilje ikke hentet nogle kæmpe store navne ind, for vores dogme er, at man godt kan have en fest alligevel, og på den her måde får man mere musik for pengene – samt nogle nye musikoplevelser,” understreger Casper Panduro.
Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, tilføjer: ”Det helt særlige ved koncerterne på Store Torv – og ved Europa Festival som helhed – er netop, at alle oplevelser gennem dagen og aftenen er gratis for alle, og jeg ser virkelig frem til et brag af en fest på Store Torv.”

Her kan du læse lidt om de forskellige musikere:

Claude Chicon
Du kan se frem til glad fransk musik med den anerkendte sanger Claude Chicon til Europa Festival. Med sig på scenen har han, ud over bandet, også en harmonikaspiller. Claude Chicon bor i Danmark, men hans musik sprudler af festlig og fransk stemning. Derudover er han en udpræget entertainer, og han er kendt for at give publikum et meget underholdende show, der får alle til at smile og klappe med.

Karen Mukupa
Karen Mukupa er født i Zambia, og hun har en dansk far og zambiansk mor. I 1990erne blev hun sammen med Natasja kendt for at tilføre dansk hip-hop og reggae noget nyt under navnet No Name Requested. Karen Mukupas musik er afro-beat inspireret, men hendes kærlighed til både reggae og hop-hop skinner tydeligt igennem.

Grace Tither
Grace Tither er født og opvokset i England. Siden er den talentfulde sangerinde flyttet til København for at udvikle hendes musikalske karriere, og hun arbejder til dagligt for flere pladeselskaber som sangskriver og vokalist.  Med Grace Tither på scenen kan du forvente velspillet og lækker R&B samt covernumre af f.eks. Beyoncé, Jessie J, Alanis Morisette samt andre populære kunstnere. 

Julias Moon
Her er et dansk upcoming band, der i øjeblikket bliver satset meget på både i Danmark og internationalt. Julias Moon blev i 2014 nomineret til en P3 Guld Pris, og de fleste kender deres hit ”Bay”, der også var Ugens Uundgåelige på P3. Når du lytter til Julias Moon, kan du i musikken høre strømninger fra den elektroniske beatscene flyde sammen med pop og soul. Her får du det bedste indenfor dansk elektro-pop, og Julias Moon er helt sikkert et band, som vi kommer til at høre mere til i fremtiden.

Samuel Ljungblahd
Svenske Samuel Ljungblahd er gospelsanger – og den største indenfor genren i Sverige. Han er en helt fantastisk musiker og entertainer, hvilket også har gjort ham meget populær i nabolandet. Til Europa Festival får århusianerne nu også mulighed for at lytte til den karismatiske sanger, som vil byde på en blanding af gospel og soul. Samuel Ljungblahd nyder at stå på scenen og formidle et positivt budskab til publikum, og du kan derfor forvente en oplevelse af de helt store.

Sko&Torp:
Sko&Torp er en dansk pop/rock-duo, som blev dannet i 1989.  Søren Sko og Palle Torp mødte hinanden til en jamsession på Aarhus Universitet, og nu er drengene tilbage i byen for at skabe fest under Europa Festival. De fleste kan synge med på hit som ”On a long lonely night” og ”A perfect Day,” og Sko&Torp har i flere årtier leveret musik med varme og mening. Når Sko&Torp går på scenen, er der dømt fællessang og dans blandt publikum.

Soul glo feat Clemens

Rapperen Clemens kommer også til Europa Festival, hvor han spiller sammen med det sammensatte band på scenen. Det bliver en bred vifte af hans egne sange med både nye og gamle hits. Clemens har en lang musikalsk karriere bag sig, siden han startede som DJ i en ungdomsklub i Sønderborg i 1989. I dag er han én af Danmarks mest anderkendte rappere, og han kan også skrive sanger, tekstforfatter, producer og teaterinstruktør på CV’et. Med Clemens på scenen bliver det aldrig kedeligt!

Electric Guitars special guest: Dúné
Dúné går på scenen i selskab med de to velspillende guitarister Mika Vandborg og Søren Andersen. Her vil de spille det bedste fra Dúnés karriere, der, selvom drengene er unge, byder på adskillige hits. Dúné blev dannet i 2001, og de er især kendt for eksplosive live koncerter, hvor deres blanding af punk, pop og indie får frit løb. Vær parat til at blive væltet omkuld af hits som ”Let Go Of Your Love” og ”Dry Lips”.

Musikprogrammet:
Kl. 16.00: Claude Chicon
Kl. 17.15: Karen Mukupa
Kl. 18.30: Grace Tither
Kl. 20.00: Julias Moon
Kl. 21.00: Samuel Ljungblahd
Kl. 21.45: Soul glo feat Clemens
Kl. 22.30: Sko&Torp
Kl. 23.15: Electric Guitars special guest: Dúné

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk