Kultur- og erhvervslivet står sammen om Aarhus 2017

 

Dav Jacobsen krediteres - 300 dpi, til www
Europæisk Kulturhovedstad holder infomøde for erhvervslivet 4. juni.

af Peter Vestergaard, Pressechef – Sekretariatet for Aarhus 2017

Aarhus City Forening tager med Europa Festivalen 4. juni forskud på den Europæiske Kulturhovedstad i 2017, og mens gader og stræder i byen kommer til at summe af europæiske billeder, så samler Aarhus 2017 erhvervs- og kulturlivet til informationsmøde på Godsbanen i Aarhus.

”Kun gennem et tæt parløb med erhvervslivet og fonde kan vi skabe et kulturhovedstadsår, der vil vække genlyd i Europa. Derfor ser jeg med stor glæde frem til arrangementet 4. juni”, siger Rebecca Matthews, der er administrerende direktør i Fonden Aarhus 2017, som står bag den europæiske kulturhovedstad.

Rebecca Matthews betragter kulturhovedstadsåret som den helt store ”gamechanger” for hele regionen, der vil få kultur, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner til at samarbejde på en helt ny måde i fremtiden.

”Regionen skal blomstre og summe af energi og blive et inspirerende sted at arbejde, bo og besøge – også i årerne efter 2017. Der bliver skabt en positiv spiral af kreativitet, innovation, liv og løsninger samt ikke mindst varende samarbejder mellem nye aktører i regionen, over Bæltet og ud i Europa,” siger Rebecca Matthews.

Et frodigt kultur- og erhvervsliv styrker hinanden og tiltrækker af sig selv mere kultur og erhverv. Regionen har globale koncerner, der er afhængige af også at kunne få arbejdskraft. Med kulturelle tilbud og levende byer er det lettere at tiltrække arbejdskraft, specialister og talenter udefra, og derfor har erhvervslivet en egen interesse i at være engagerede i kulturhovedstaden.
Den interesse kan mødet 4. juni være med til at stimulere.
På mødet byder formanden for Fonden Aarhus 2017 borgmester Jacob Bundsgaard velkommen, mens Rebecca Matthews og programdirektør Gitte Just giver en status på kulturhovedstaden med en række konkrete eksempler på arrangementer i 2017.

Desuden vil direktør Mikkel B. Rasmussen fra Red Associates holde oplæg om kunstens rolle i erhvervslivet under overskriften – ”Basar eller bibliotek: Hvordan bliver Aarhus 2017 en succes”, mens direktør Jens U. Carstensen fra ProShop Europe, der er den første millionsponsor i den Europæiske Kulturhovedstad, vil fortælle, hvorfor erhvervslivet bør involvere sig i Aarhus 2017.

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk