Kulinarisk univers midt i Aarhus

Et virvar af krydrede dufte, syden og sprutten fra den nærmeste wok og højlydt feststemning fra nabobordet – hvis ikke du allerede har været i Thailand, får du nu chancen for selv at opleve, når et vaskeægte og stemningsfuldt  thailandsk gadekøkken indtager Store Torv til Verdensbilleder.

Det bliver et eksotisk virvar af mange forskellige thailandske retter og specialiteter, når kokkene fra White Elephant laver mad på Store Torv i Aarhus. Man kan bl.a. smage en række af de klassiske hovedretter som kylling med cashewnødder eller kokosmælk og rød karry, oksekød med thailandske grønsager i panaeng karry eller den thailandske Pad thai, som er en ret med stegte risnudler, forskellige slags kød og grønsager. Til retterne kan man bl.a. nyde en thailandsk papayasalat krydret med chilli, citron og fiskesauce. Den er i Thailand særlig kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber, idet papaya bl.a. er rigtig godt for fordøjelsen.
Kunder i det thailandske gadekøkken på Store Torv vil også kunne smage forskellige lettere snacks som thailandske forårsruller og fiskepandekager eller forskellige spyd med kylling og svinekød, som vil blive stegt på en åben grill på torvet. Hertil bliver serveret en thailandsk specialitet fra Nordøstthailand, nemlig Khao Niau, som er en særlig slags klister ris, der – i forhold til de traditionelle jasminris – er mere klistrede og ofte spises som små kugler eller pandekager.

Når gadekøkkenet åbner vil der også være suppe på menukortet – århusianerne kan nemlig smage den klassiske thailandske Kuw Tev Moo, som er en klar suppe med risnudler, svinekød og thailandske grønsager. Der er også lidt til den søde tand på kortet, nemlig en speciel thailandsk dessert, som består af peanuts med sukker og grønsager.

Kokkeskole

På Store Torv kan man også opleve en variant af den thailandske kokkeskole, som er et populært indslag på ferierejsen for mange besøgende i Thailand. Det sker, når Nattaya Jensen fra White Elephant viser, hvordan man tilbereder thailandske retter og specialiteter. Hun vil svare på spørgsmål om thailandsk mad og undervise i thailandske tilberedningsmetoder, så alle interesserede bliver klædt på til at gå hjem i køkkenet og få det til at dufte af Thailand længe efter Verdensbilleder er slut.

Madboder på Store Torv
Lørdag d. 3. og søndag d. 4. juni kl. 11-16
Mandag d. 4. juni kl. 11-22.

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk