Koncerter på Store Torv

Store Torv vil under USA Festivalen stå i musikkens tegn. Et stort antal artister fra både ind – og udland vil underholde med alt fra Elvis-sange til gospel. Og ind imellem de musikalske indslag vil borgmester Jacob Bundsgaard klokken 20 stå for den officielle indvielse af USA Festivalen 2013. 

Helt i USA Festivalens ånd vil tonerne fra scenen på Store Torv hylde det amerikanske, underholde og samle århusianerne lige midt i hjertet af Aarhus. Og programmet kommer omkring lidt af hvert fra klassisk Elvis til glad gospel og de legendariske The Temptations. Mød op på Store Torv og giv dig hen til dans, musik og en ganske officiel åbningstale fra byens borgmester, Jacob Bundsgaard.

The Temptations 
Hele vejen fra USA kommer The Temptations. The Temptations er en amerikansk legendarisk soulgruppe, der både dengang og i dag regnes for at være en af de bedste mandlige sanggrupper i 1960’erne. The Temptations er kendt og elsket for sine harmoniske melodier og mange hits. På Store Torv får du en unik mulighed for at opleve den så velkendte Motown-lyd fra et af musikhistoriens største bands. The Temptations har leveret klassikere som blandt andre ”My Girl”, ”Cloud Nine”, ”I Can’t Get Next to Us”, ”Papa Was a Rollin’ Stone” og julehittet ”Silent Night”, der den dag i dag er en af det mest spillede julesange verden over.

Elvis Highlights med Jesper Lundgaard
Jesper Lundgaard og orkester fortolker på fantastisk vis det bedste fra Elvis´ karriere. Nostalgi, charme, livsglæde, smittende musikalitet og en stor fantastisk vis det bedste fra Elvis´ karriere. Nostalgi, charme, livsglæde, smittende musikalitet og en stor kærlighed til Elvis. Det er rammen om koncerten, der begynder klokken 20.15 umiddelbart efter Jacob Bundsgaards officielle åbningstale. Med sange som blandt andre That´s alright mama, Don´t be cruel, Love me tender, I got a woman, Jonny B Good, See See rider, Always on my mind, Burning love, You´ve lost that loving feeling, Return to sender, In the Ghetto, Blue Suede shoes vil Jesper Lundgaard og hans dygtige musikere tage publikum med på en musikalsk rejse, hvor vi skal omkring en del af Elvis’ legendariske Rock´n Roll hits, de største ballader, cremen fra Las Vegas – og alle er velkommen til at synge og danse med!

Glad og hjertevarm Gospel med Injoy Gospelchoir
InJoy er et ambitiøst og energisk gospelkor fra Aarhus. Korets repertoire byder på en blanding af de allernyeste gospelsange og ”de gode gamle klassikere”. InJoy leverer smuk musik, som spreder stor glæde og hjertevarme, hvor end de kommer hen. Når korets 24 sangere trykker den af, udstråler de en fantastisk energi, der smitter alt og alle i nærheden. InJoy ledes af Marlene Andersen, som på en charmerende facon inddrager publikum i koncerterne.

Mike Andersen & AJO
Der er dømt bigband-blues på højeste niveau, når Aarhus Jazz Orchestra (AJO), der regnes for at være et af Skandinaviens og måske endda Europas bedste bigbands, giver koncert midt i byen på Store Torv foran Domkirken den 4. juni. Repertoiret bliver en god blanding af de amerikanske musikgenrer blues, soul og jazz. Med på scenen har AJO inviteret Mike Andersen – en fantastisk blues/soul sanger og guitarist med rødder i Aarhus og med fuld knald på sin internationale karriere.

Ditte Marie
Den karismatiske og energiske Ditte Marie med den store stemme har altid vidst, at musikken var hendes vej. På sin musikalske færd har hun indtaget alt fra den tyske musikscene til kulturhuset i Nuuk, grønsværen i Parken og Dansk Melodi Grand Prix. De sidste 5 år har hun, som forsanger i et af landets mest populære livebands, Le Freak, spillet et væld af koncerter på mange af Danmarks største spillesteder og festivaler. Men i 2012 besluttede Ditte Marie sig for, at det nu igen var blevet tid til at stå på egne ben, hvorfor hun kickstartede året som solist i det danske Melodi Grandprix og netop nu er i færd med at indspille sin første solo-EP. I forbindelse med USA Festivalen den 4. juni vil Ditte Marie fortolke og fremføre kendte sange af nogle af de allerstørste amerikanske musikartister. Ditte Marie åbner ballet fra scenen klokken 16.

Esben Just
New Orleans-inspireret blues-sanger og jazzpianist. Esben Just er en pianist, sanger og frontfigur, der virkeligt indtager scenen og inviterer publikum ind i sit univers bestående af gospel, klassisk, personlige historier og beretninger fra hans anden hjemby, New Orleans. Esben Just spiller klokken 17.

Jordans Drive
Det danske band Jordans Drive har igennem mere end 12 år underholdt publikum i hele verden. De spiller omkring 70 koncerter om året og har udgivet fire albums og fem EP’er. De er kendt for at være et fantastisk liveband i swing og jivegenren. Med respekt for de klassiske genrer har de fornyet musikken med stor succes, og dette har resulteret i et energisk og enestående show, der tager publikum med storm. Jordans Drive består af: Peter Jessen, Trommer, Søren Dibbern, Saxofon, Rasmus Kaufmann, Jacob Pedersen, Guitar og Vocal og Jesper Nielsen, Bas. Jordans Drive lukker og slukker ballet på Store Torv med deres koncert fra klokken 23.

Program på Store Torv

■ Kl. 16.00: Ditte Marie

■ Kl. 17.00: Esben Just

■ Kl. 18.00: Injoy Gospelchoir

■ Kl. 19.00: Mike Andersen & AJO

■ Kl. 20.00: Borgmester Jacob Bundsgaard indvier officielt USA Festival 2013

■ Kl. 20.00: Hovedpræmier fra SengeSpecialisten og Top Tours udtrækkes

■ Kl. 20.15: Jesper Lundgaards Elvis Highlights Show

■ Kl. 21.30: The Temptations

■ Kl. 23.00: Jordans Drive

 

 

 

Tekst: Louise Mandal Deruginsky

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk