Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aarhus-city.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536
Kom tættere på Caminoen i Musikhuset - Aarhus City ForeningAarhus City Forening

Kom tættere på Caminoen i Musikhuset

Camino2, til www

Tine Harden er en prisvindende fotograf, som i adskillige år har taget spændende billeder herhjemme og i udlandet. Under Europa Festival 4. juni kan du opleve hendes billeder fra den spanske pilgrimsvandring Caminoen i Musikhusets foyer.

af Lene Grønborg Poulsen

”Det er ved at være 10 år siden, at jeg tog billederne fra Caminoen. Jeg er vild med Spanien, og jeg vil gerne selv gå ruten på et tidspunkt. Dengang havde jeg en bil, som jeg kørte rundt i og lavede nedslagspunkter på ruten. Jeg startede ved grænsen til Galicien ved bjergene og så kørte jeg helt ud til Finesterre, som også bliver kaldt Verdens ende. På min vej forsøgte jeg at sætte mig ind i, hvordan det er at gå turen, og jeg tog billeder af menneskene, landskabet og vejen. Det er en utrolig smuk del af Spanien,” fortæller fotograf Tine Harden.
Når der er Europa Festival i Aarhus 4. juni, kan du opleve hendes billeder fra den spanske Camino i Musikhusets foyer mellem kl. 11 – 21.

Pilgrimsruten giver ro
Det er Den Spanske Stats Turistbureau, der står bag planlægningen af udstillingen med Tine Hardens billeder til Europa Festival, og markedsansvarlig i Danmark Maria Diaz Gonzalez fortæller:
”Pilgrimsruten i det nordlige Spanien er blevet meget populær i Danmark. Når vi er på rejsemesser, oplever vi en stor efterspørgsel på netop de rejser, og folk søger ofte en spirituel oplevelse i forbindelse med turen. Her kan man gå lange afstande i fred og ro, og man møder typisk nye mennesker. Det er ikke kun det smukke landskab, der trækker i danskerne, det er også selve oplevelsen, som for mange har noget at gøre med mindfulness og indre fred.”
Også fotograf Tine Hardner støtter den opfattelse af pilgrimsruten:
”Mange gør det som en slags bodsrejse, eller fordi de trænger til et nyt ståsted i livet. Her kan man opleve en art renselse, og mange går i f.eks. en hel måned. For de fleste er det en meget personlig oplevelse, og derfor kan det for nogen også være svært at relatere sig til mine billeder, hvor jeg jo ser på Caminoen med et blik udefra”.
Oprindeligt blev Tine Hardner bedt om at fotografere Caminoen af Det Spanske Turistråds lokalafdeling i Galicien, og her gav hun billederne sit eget personlige præg:
”Jeg var meget interesseret i det gamle Spanien, samt den særlige og lidt dystre stemning man kan opleve. Når man kiggede ind i de lokale kirker, var de helt mørke og kun oplyst af få levende lys. Her bagefter er der stadig bud efter dem, så jeg må alligevel have ramt noget essentielt og genkendeligt for mange,” understreger hun.

Du kan opleve Camino udstillingen i Musikhuset foyer fra 25. maj til 4. juni. Udstillingen kan se dagligt kl. 11 – 18.
4. juni er udstillingen dog åbent helt til kl. 21.

Fakta om Caminoen:
– Caminoen er en gammel pilgrimsrute, som fører til apostlen Jakobs grav i Santiago de Compostela i det nordvestlig Spanien.
– Den kendteste del af ruten er de sidste ca. 800 km, som går fra den fransk-spanske grænse i de vestlige Pyrenæer gennem regionerne Navarra, Rioja, Castilien og Léon til Galicien.
– Ruten er blevet meget populær i Danmark, hvor mange søger ro og indre fred på vandringen.

Fakta om fotograf Tine Harden:
– har i mange år arbejdet som pressefotograf for Politiken.
– har udgivet fotobogen ”A kick out of Africa”.
– har vundet Årets Pressefoto i 1992 og 1999.
– har vundet kategorien Nature and Environment i konkurrencen World Press Photo i 2000.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk