Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aarhus-city.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536
Juleparade 2017 - Aarhus City ForeningAarhus City Forening

Juleparade 2017

Der er faktisk ikke så længe til, at julen begynder i Smilets By. Den store juleparade, der sammen med julemandens ankomst til Dokk1 og tændingen af Strøgets stjernehimmel kickstarter byens jul, foregår i år fredag 10. november.

Den glade julemand bliver fragtet den lange vej fra Grønland af Nordic Seaplanes flotte vandflyver og går i land ved Dokk1 klokken 18.00. Her vil i hundredvis af forventningsfulde børn og voksne tage imod ham, hvorefter julemanden vil gøre sig klar til at køre gennem byen i den smukke hvide Cadillac.

Paraden
Når julemanden er ankommet til Dokk1, kører han forrest i den årlige juleparade, som går gennem gaderne i Aarhus City. Fra havnen til Banegårdspladsen, gennem Strøget, over Store Torv, Lille Torv, Busgaden og op igennem Frederiksgade og derefter tilbage til Dokk1.

I den lange parade gennem den julepyntede by deltager en lang række børn og voksne. Også julemandens hjælpenisser er naturligvis med. Sammen med nisseorkestret, Aarhus Garden og den Jyske Pigegarde og et par helt nye overraskelser vil de alle med garanti få julestemningen til kogepunktet.

Stjernetæppet bliver tændt
Julen er for alvor en realitet, når paraden når Strøget kl. ca. 18.30, hvor julemanden løfter sin store ske og tænder det 850 meter lange stjernetæppe over butikker og kunder. Med ét tændes en halv million pærer i byens bølgende juleloft. Ingen andre steder findes en lignende juleudsmykning, hvor nattehimlen altid er fyldt med stjerner.

Traditionen tro holder de fleste af butikkerne i Aarhus City længe åbent efter paraden – i år til klokken 21.00. Juleparaden har sat julestemning i byen – nu kan julehandel og gaveindkøb begynde.
”Vi lader julen begynde lidt tidligt i år – butikkerne er jo alligevel pyntede op til jul midt i november, så vi synes, det giver mening at starte julegavesalget og invitere julemanden til byen der også. Fredag 10. november bliver en rigtig familiedag for børn, barnlige sjæle og alle byens borgere, som nu kan nyde den fantastisk smukke stjernehimmel i lidt længere tid”,  siger direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech.

Se paraderuten HER.

HUSK:
Mens du venter på julemanden, kan du allerede fra kl. 16.00 opleve julestemning og julehygge ved Dokk1:
– Mød maskotterne Bamse Betjent og Benny Brandmand fra Børnenes Trafikskole
– Lun dig på en varm kop kaffe fra BKI-bussen, eller nyd julelækkerier fra Dokk1’s café, der i dagens anledning er rykket udenfor
– Hør om klimavenlig strøm fra Aura Energi, og få en chokoladejulekalender med hjem
– Mød Klubhæftet og støt de lokale klubber i Aarhus
– Nyd julemusik fra Senex Brassband kl. 16.00-17.00 og Kochs Kor kl. 17.15-17.45

Forbehold for ændringer.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk