Internationale børn går med i paraden

logo_H_stillet_PAN

Af Lene Grønborg Poulsen

I år fejrer Aarhus City Forening under Europa Festival den europæiske mangfoldighed. Og hvad er mere oplagt end at invitere byens eneste internationale skole med i byens parade?
”Vores børn er meget engagerede, og de synes, det er rigtig sjovt at være med til sådan noget her,” forklarer kommunikationsmedarbejder Mona Tjørnelund Hansen fra Aarhus Academy for Global Education.
På skolen i Højbjerg mødes mere end 30 forskellige nationaliteter, og her er der både tilknyttet en børnehave samt en skole til og med 9. klassetrin.

Aarhus har brug for international skole
Skolen er blevet til på baggrund af et behov fra det lokale erhvervsliv. Her var der nemlig brug for at kunne tiltrække kvalificeret international arbejdskraft til byen, og i den forbindelse var en international skole vigtig for familier, som gerne ville bosætte sig i Aarhus. I november 2011 åbnede Aarhus Academy for Global Education så med en børnehave, og i august året efter startede selve skolen op til og med 9. klasse. I år afsluttes skolens 2. fulde skoleår således, forklarer kommunikationsmedarbejder Mona Tjørnelund Hansen.
”Vi har rigtig mange internationale børn fra hele verdenen på vores skole, men vi har også danske børn fra familier, hvor både mor og far er dansk. Typisk vælger de danske familier vores skole, fordi de gerne vil give børnene noget ekstra. Her starter de med sprog i en tidlig alder, og det er et meget mangfoldigt miljø,” forklarer hun.
På skolen undervises der i engelsk i alle fag – på nær dansk selvfølgelig. Her deles eleverne op, så de dansksprogede børn har undervisning i dansk som modersmål, mens de internationale børn undervises i dansk som fremmedsprog.

Glade børn i paraden
Når paraden går gennem byen onsdag 4. juni, vil publikum derfor kunne vinke til skolens børn, som vil være klædt festligt på. Idéen er, at børnene møder op i deres nationale farver, lokalt sportstøj eller en nationaldragt, forklarer Mona Tjørnelund Hansen. Derudover vil de vifte med en masse flag, så man kan se, hvilket land de kommer fra.
Og sådanne begivenheder er ikke fremmede for ungerne fra Aarhus Academy for Global Education. Hvert år holder de selv en international dag, hvor alle møder op i deres nations farver og går i parade rundt om skolen. Her bliver der spillet de forskellige nationalmelodier, mens børnene i bedste Olympiade stil får lov til at præsentere noget af deres kultur for hinanden.
”Vi er rigtig glade for, at vi kan være med, og vi er sikre på, at det bliver en stor oplevelse for eleverne,” afslutter Mona Tjørnelund Hansen.

Fakta om Aarhus Academy for Global Education
– AAGE er en international skole med beliggenhed I Højbjerg
– AAGE har pt. 108 elever
– AAGE har elever fra hele verden – også fra Danmark
– læs mere på www.aarhusacademy.dk

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk