Fransk stemning i Latinerkvarteret

Logo-latinerkvarteret-web-231x78px, til Europa Festival 2014

Brostensbelagte gader og unikke butikker bliver krydret med franske alpehuer, rødvin og cykel DJ. Latinerkvarteret byder velkommen til fransk stemning under Europa Festival.

Af Lene Grønborg Poulsen

Valget var ikke svært, da det stemningsfulde Latinerkvarter i Aarhus skulle vælge land under Europa Festival i Aarhus. Latinerkvarteret fik nemlig sit nuværende navn i 1990’erne, da det har mange lighedstræk med det kendte kvarter i Paris af samme navn. Latinerkvarteret er den ældste bydel i Aarhus, og nogle af bydelens huse stammer helt tilbage fra 1500 tallet.
Med sin særlige stemning, snoede gader og spændende butikker er området en oplevelse værd i sig selv, og i forbindelse med Europa Festivalen skrues der helt op for fransk stemning med tricolore farver og overskæg til alle.
”Vi glæder os rigtig meget. Folk kan forvente smil og god stemning, når de besøger vores del af byen. Her vil vi fejre det franske, og måske butikkerne også byder på god brie eller fransk rødvin, når man kigger ind,” forklarer Trine Runge Jessen, der arbejder i butikken Designer Zoo og desuden er medlem af bestyrelsen i foreningen Latinerkvarteret.

Fra Latinerfestival til Europa Festival
Latinerkvarteret fejrer sig selv til den årlige Latinerfestival d. 23. – 24. maj, og det tema vender de derfor tilbage til under Europa Festival.
”Vi genbruger nogen af de ting, vi laver til vores egen festival, og som vi har opnået god erfaring med. Derfor ved vi, at det virker og skaber god stemning,” understreger Trine Runge Jessen.
Nogle af de oplevelser, som folk kan få i Latinerkvarteret 4. juni vil være fransk udsmykning og udklædte ekspedienter med franske alpehuer og overskæg. Derudover vil en cykel DJ køre rundt i området og skabe musikalsk stemning med et pift fra Frankrig, mens cafeer og restauranter vil sætte fokus på fransk gastronomi,
Endelig vil der være fransk musik på Pustevig Torv i løbet af aftenen, forklarer Trine Runge Jessen.

Et unikt shoppingmiljø

Ud over den franske underholdning, er der også en anden grund til at kigge forbi hos Latinerkvarteret, påpeger Trine Runge Jessen:
”Det er et rigtigt fint kvarter med brosten og små butikker. Her er en usædvanlig høj grad af nichebutikker, som man også bør opleve, når man er på shoppingtur i Aarhus. Vi har ikke de store kæder, men vi har til gengæld de små specielle butikker med mennesker, som virkelig brænder for det, de laver. Den passion skaber en særlig stemning i Latinerkvarteret.”
Du finder Latinerkvarteret i området ved Mejlgade, Guldsmedgade, Badstuegade, Klostergade, Volden, Studsgade, Borggade, Rosensgade og Graven. Her ligger desuden Pustervig Torv og Kloster Torv som de to centrale og hyggelige pladser i kvarteret.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk