Flydende marked på åen

Flydende marked ved Vadestedet mandag d. 4. juni.

Til Verdensbilleder bliver åen gennem Aarhus midtpunkt for farverige thailandske traditioner. Mandag den 4. juni kan man ved Vadestedet opleve et traditionelt flydende marked, og om aftenen kan man være med til at fejre afslutningen på Verdensbilleder på thailandsk vis, når flydende blomsterdekorationer sendes ud på åen.

Du har sikkert set dem. De fantastiske billeder af Thailands flydende markeder, som på mange måder er blevet ikoniske for en hel nation. Smukke kvinder med stråhatte og træbåde lastet til kanten med eksotiske frugter er for mange symbolet på det ægte Thailand. Mandag den 4. juni får du chancen for selv at opleve det, når traditionelle thailandske træbåde danner rammen om et flydende marked i åen ved Vadestedet. Her vil thailandske kvinder i traditionelle træbåde padle rundt i åen med deres varer ombord, og man vil kunne købe eksotiske frugter fra Thailand og opleve ægte thailandsk markedsstemning midt i Aarhus. De flydende markeder har historisk set været de centrale markedspladser i Thailand, hvor bønder har solgt deres afgrøder og husmødre kunne gøre dagens indkøb. I dag er flere og flere kanaler erstattet af moderne veje, hvilket har betydet en indskrænkning i omfanget af de berømte markeder, men det er stadig muligt at opleve de smukke flydende markeder i Bangkok og mange andre steder i Thailand.

Flydende blomsterdekorationer

Når mørket falder på vil åen i Aarhus danne rammen om endnu en thailandsk tradition, når blomsterdekorationer sendes ud på åen. Ved fuldmåne i november, når regntiden er overstået, fejrer man i Thailand Loy Krathong, som er en af Thailands vigtigste festivaler. Her sender thaierne smukke kurve, lavet af bananblade og pyntet med blomster, lys er røgelsespinde, ud på kanaler og floder for at føre det forgangne års synder væk og bringe lykke og held i fremtiden. Festen er efter sigende opstået i det gamle Sukhothai til ære for Mae Kongka, som er gudinde for floder og vandveje. Til Verdensbilleder rykker traditionen til Aarhus, hvor alle, der har lyst, kan få mulighed for at sende en flydende blomsterdekoration ned ad åen med gode ønsker for fremtiden.

Ved Vadestedet
Mandag d. 4. juni kl. 11: Det flydende marked åbner, og der sælges eksotiske frugter fra træbådene
Mandag d. 4. juni ca. kl. 22: Smukke blomsterdekorationer sendes ud på åen.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk