Fairtrade på Lille Torv 2011

Lille Torv omdannes onsdag 1. juni til en grøn oase med græs og palmer – alt sammen for at sætte fokus på, at Aarhus er Fairtrade By. Mød Anders Lund Madsen og drik en kop gratis Fairtrade kaffe under palmerne – kaffen serveres fra kl. 15.

Anders Lund Madsen fra Det Nye Talkshow underholder på scenen, og borgmesteren kommer og fortæller, hvorfor Aarhus er Fairtrade By. I løbet af dagen vil også flere byrådsmedlemmer komme forbi Lille Torv, der bliver en sand oase af græs og palmer.

Fairtrade Mærket Danmark og Mellemfolkeligt Samvirke vil informere om Fairtrade, og hvilken forskel ordningen gør for de bønder og plantagearbejdere, der er tilknyttet. Mellemfolkeligt samvirke medbringer deres Fairtrade Fighters, som uddeler materiale. Og du kan møde Maja fra DR1 programmet “Blod, sved og t-shirts”, som kommer og fortæller om hendes oplevelser i Indien, hvor hun arbejdede i den indiske tøjindustri, på samme vilkår som de indiske arbejdere.

Ud over at sætte fokus på, at Aarhus er Fairtrade By, vil du på torvet kunne møde mange andre lokale firmaer og foreninger, der også arbejder for bæredygtighed.

Foreningen Himmelhaven vil fortælle om deres visioner for et grønnere Aarhus, via grønne vægge og taghaver på bygningerne. De arbejder også for “plasticpose fri by”, og har etableret et økologisk fællesskab, hvor medlemmerne har mulighed for at købe økologiske grøntsager direkte fra bonden.

FSC Mærket vil fortælle om FSC mærket træ til brug i f.eks. møbler, og hvorfor det er vigtigt at benytte certificeret træ.

Fairbar fra Nørregade åbner en lille Fairbar, hvorfra der kan købes øl, vin og vand. De vil informere om deres arbejde med at give overskuddet fra Fairbar til udviklingsprojekter. Der vil være live Jazz musik fra baren, og et loungeområde indrettet med FSC certificeret træmøbler.

World Perfect, som er et markedsføringsbureau, vil også være på torvet og fortælle hvorledes de arbejder for bæredygtighed, f.eks. via brug af sten papir, når der produceres tryksager og plakater. De lancerer deres “Go Green Aarhus” bæredygtighedskort nummer to på dagen.

VI SES UNDER PALMERNE PÅ LILLE TORV

Program:

Kl. 15.00 – Torvet åbner, Jazz fra Fairbar

Kl. 16.00 – Tale fra direktør i Fairtrademærket – Jazz fra Fairbar

Kl. 17.00  – Maja fra DR 1 programmet ”Blod, sved og t-shirts” holder tale om foreholdende i den indiske tøj industri og hendes oplevelser under optagelserne af programmet.

Kl. 18.00 – Borgmester Nicolai Wammen holder tale om Fairtrade By Aarhus

Kl. 19.45 – Anders Lund Madsen underholder fra scenen

Kl. 21.00 – 23.00 – Jazz fra Fairbar

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk