Dyrelivet i Thailand

Selvom menneskene i Thailand – ligesom mange andre steder i verden – gør krav på mere og mere plads og naturlige ressourcer, så lever der i Thailands skove, jungler og bjerge masser af eksotiske dyr, ligesom havet er fyldt med et utal af farverige tropefisk.

Thailands mest ikoniske pattedyr er elefanten, som er Thailands nationalmaskot. Den er det første dyr, som blev fredet i Thailand tilbage i 1928, og i dag er der kun omkring 1000 vilde elefanter tilbage i naturen. Thaierne er meget stolte af elefanten, og der bliver derfor gjort rigtig meget for at bevare den og øge bestanden. Et af de bedste steder i Thailand at spotte elefanterne i deres naturlige omgivelser er i nationalparken Khao Yai. Blandt andre af de større pattedyr finder man i Thailand tigeren, leoparden, bjørne og forskellige hjortearter, som eksempelvis den kendte Sambar. Mens dyr som tigeren er meget truet i Thailand, så findes der i naturen masser af får, geder, okser, vildsvin og vilde kvæg, ligesom Thailand huser omkring 175 slangearter, her iblandt den giftige kobra.

Liv i trætoppene

Udover elefanten er Thailand mest kendt for et enormt rigt fugleliv. Mere end 900 arter findes i landet, mens endnu flere passerer Thailand som trækfugle. I nord findes bjergfugle, som er beslægtet med fuglelivet i Himalaya, mens fuglene i syd minder mere om fuglene i Malaysia. De mange fuglearter i Thailand svarer til intet mindre end 10 pct. af verdens fugle, og landet er derfor et meget populært feriested for fugleentusiaster fra hele verden. Blandt andet kan man i Thailand være heldig at spotte en af verdens otte arter af pelikaner, den sjældne Grå Pelikan. Den kan blive helt op til 152 cm. lang og opnå en vægt på 6 kg., så det er selvsagt et fascinerende syn, hvis man er så heldig at opleve den på vingerne. Foruden fuglene og elefanterne er Thailand mest kendt for sine mange aber, som bor i de thailandske jungler. Særligt Gibbon-aberne er populære eller de frække Makak-aber, som lever i junglen, men ikke er bange for at komme tæt på mennesker for eksempelvis at tjekke skraldespanden ud for spændende efterladenskaber.

Under vand

Under havets overflade udspilles i Thailand en farverig hverdag blandt de hundredvis af tropefisk, som hører hjemme i regionen. Andamanhavet ud for vestkysten huser fiskearter, som er beslægtet med arterne i Det Indiske Ocean, og udfor østkysten, langs  Thailandbugten, finder man de samme karakteristika som i det Sydkinesiske hav. Ud for begge kyster strækker sig lange smukke koralrev, som er hjemsted for mindst 400 forskellige fiskearter og 30 forskellige havslanger. Blandt de mange smukke fisk er nogle af de typiske den regnbuefarvede Papegøjefisk, den smukke Sommerfuglefisk eller den rødstribede Klovnefisk – bedre kendt som Nemo – som man mange steder i Thailand kan opleve blot ved at svømme ud med en snorkel direkte fra stranden.

Få mere at vide om dyrelivet i Thailand mandag d. 4. juni kl. 16-20
Randers Regnskov, v/Fætter BR på Strøget
Ree Park, v/hjørnet af Ryesgade og Rosenkrantzgade

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk