Musik & Dans fra De dansk Vestindiske Øer 2011

Stanley and The Ten sleepless Knights: The Ten Sleepless Knights er 9 caribiske musikere fra St. Croix i det tidligere gamle Dansk Vestindien. De spiller en glad, udadvendt og meget rytmisk musik kaldet Quelbe (calypso på dansk). Quelbe er øernes oprindelige musik med rødder i blandt andet dansk folkemusik, polkaer og mazurka.

Doc Petersen: DOC Petersen er velkendt på Virgin Islands som en af de førende calypso sangere. “DOC” har optrådt mange
steder i Verden. DOC’s repertoire indeholder caribisk folkemelodier (a la Harry Belafonte) og reggae sange fra Jamaica, calypso, jazz, blues og latinske sange.

Music in motion: Under ledelse af kunstnerisk leder Charlita Schuster kommer der 15 børn i alderen fra 12-17 til Danmark fra dansekompagniet Music in Motion, hvor de vil optræde med deres show, som de har optrådt med i store dele af verden.
Børnene lever og ånder for musik og dans og har for fulde huse, når de laver deres shows.

Music in Motion er blevet inviteret af Aarhus friskole, så børnene fra Caribien for mulighed for at træffe danske skolebørn. På skolen opfører Music in Motion deres show for skolens elever og der vil også være en fælles workshop. Aarhus friskole overvejer at besøge skolen på deres studietur i 2012.

Bill Bass: Spiller på ståltrommer og har 2 mere med i sit band. Han har spillet siden 1972 og vundet hæder for sin musik i hele verden bl.a. Ambassador´s Award for det mest spektakulære show under Roses Paraden i Californien, hvor han senere blev inviteret til at optræde under Macy´s Thanksgiving Parade i New York senere det år. Med hans musik ledes tankerne hen på bølgeskvulp, hvide sandstrande, palmer og varme solskinsdage – rigtig caribisk stemning.

Klüvers Bigband optræder på Bispetorv onsdag d. 1. juni og i den forbindelse vil de lave et samarbejde med Bill Bass og hans
ståltrommer.  Dette udmunder fælles og unik koncert, som resultat af fælles workshop under festivalen.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk