Classic Race Aarhus 2016


Nordeuropas smukkeste racefestival
27.
– 29. maj

Ingen andre racerbaner i verden byder på racing langs vandet, forbi en kongelig sommerresidens, igennem skovens grønne træespalier: Classic Race Aarhus er et enestående løb i Europa, og der er action og underholdning for hele familien.

Lige siden den første udgave af løbet har Classic Race Aarhus budt på en særlig blanding af højspænding og venlighed, sport og historie, underholdning og kultur: Det er meget mere end motorsport.

De sportslige udfoldelser er nemlig kombineret med en hyldest til sportens glorværdige historie, banetiden er suppleret af aktiviteter for hele familien. Et tilbagevendende spørgsmål er, om Classic Race Aarhus er sport, kultur eller underholdning? Det korte svar er, at det er det hele, og dermed er det i sandhed et arrangement der understreger Aarhus’ profil som kultur- og eventby: Motorsport i byen og det for alle.

Motorhistorien kan inde i Mindeparken anskues i ro og mag: En spadseretur ned ad banens egen Margueritrute vil give syn for de udstillede bilers udvikling over årene – og det gælder lige fra hverdagens helte til sportsvogne af højeste karat. Classic Race Aarhus opfordrer til, at tilskuerne deltager i løjerne ved at iklæde sig perioderigtigt tøj og udstyr, og jo flere der følger denne opfordring, desto mere festligt bliver det i Goodlook Street, der dyrker weekendens højeste cigarføring.

Racerbilerne er centrale for løjerne: Ude på banen går de til den i røg og damp, men som publikum kan man også komme helt tæt på dem i de kæmpestore paddockområder.

Classic Race Aarhus’ styrke er, at hele spektret af motorsport er med – fra datidens breddesport i familiens husholdningsvogn helt op til de nutidige DTC-biler.

Se mere om Classic Race HER.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk