Caribisk midtpunkt på Bispetorv 2011

Få en smagsprøve på, hvordan det er at være i Caribien. Bispetorv vil omdannes til et caribisk område med dans, boder, mad, drikke og ikke mindst musik fra Caribien.

Bispetorv bliver ikke til at kende til Verdensbilleder. Hele torvet omdannes med masser af små af oaser med palmer, der alle har relation til Caribien. Børnene kan lege i sandet mens du nyder duften af caribisk mad og calypsotoner i baggrunden. Tættere på virkeligheden kommer du ikke – i Danmark i hvert fald. Hele dagen kædes sammen af Klaus Wunderhits på hans egen finurlige facon.

Kom og dans
En vigtig ting i Caribien er glæden ved at danse og derfor skal alle have del i den livsglæde. Hele dagen vil der være mulighed for at kaste sig ud i rytmerne fra enten de caribiske bands eller nogle af de mange dj’s, som også vil spille. Hvis du synes, at dine dansetrin er blevet lidt rustne, så har vi sørget for, at danseinstruktører fra Marianne Eihilts ”Lets dance” vil komme og give dig tricks til, hvordan du kan imponere alle med dine dansetrin. Så vi kan opfordre alle til at kridte danseskoene og finde danseglæden frem.

Hvis fødderne bliver lidt trætte vil det være helt oplagt at lade dig inspirere af de 15 børn fra ”Music in Motion” fra St. Croix, som et par gange i løbet af dagen vil vise deres imponere show med dans. Deres evner på gulvet skal nok kunne imponere og måske endda misunde en del – disse børn har en rytme og forståelse for dansen, som mange kun kan drømme om.

Live-Musik
Naturligvis vil hele torvet helt frem til kl. 24.00 være fyldt med caribiske toner. Det vil være muligt at høre musikere fra
St. Croix, der kun kommer til Aarhus pga. Verdensbilleder. De kan fremføre en calypso, der går helt ind i blodet på dig, så du ikke kan undgå at danse med. Ståltrommerne vil give genklang på Bispetorv og det gode humør bliver absolut kun bedre.

Unik koncert med Klüvers Big Band
Det aarhusianske Big Band har i dagene op til den 1. juni lavet en fælles workshop med to af de optrædende fra St. Croix – nemlig Bill Bass. Det har udmundet sig i en koncert, hvor du kun denne ene gang kan høre Klüvers Big Band krydret med ståltrommer og calypso.

Flygtningelandsby
Folkekirkens Nødhjælp og 10 unge prøver kræfter med livet som flygtning. Med duften af krydret, caribisk mad og rytmiske toner i baggrunden, vil det onsdag d. 1. juni være muligt at opleve hvordan livet i en flygtningelejr foregår. Som en del af Verdensbilleder opbygger Folkekirkens Nødhjælp nemlig en flygtningelejr på Bispetorv. Ydermere har 10 friske FDFere valgt at prøve kræfter med livet som flygtning og sover derfor i flygtningelejren natten mellem tirsdag og onsdag, hvor de blandt andet kommer til at leve af de ”katastrofekiks”, der uddeles som en del af kosten i flygtningelejre. Formålet er at støtte ofrene fra Haiti, der i 2010 blev forvandlet fra en caribisk oase til et land ramt af katastrofe. Henrik Stubkjær, generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp kommer  også til Bispetorv d. 1. juni, hvor man kl. 16.00 kan høre ham fortælle om sine oplevelser i Haiti.

Cigar- og rombar
Når man siger Caribien, så ledes tankerne også straks hen på rom og cigar og det skal du selvfølgelig heller ikke snydes for. To sightseeingbusser er omdannet til cigar & rombar, hvor du kan komme hen og smage på de caribiske dråber og måske ryge en stor cigar… Det bliver stedet, hvor du evt. kan slappe af i fødderne efter en gang zumba eller salsa.

Caribisk mad
Hvis sulten også skulle melde sig, skal du ikke for langt, for der vil være caribiske kokke fra Cafe Casava og Chili John, der vil sørge for, at du også får en smagsoplevelse, der endnu engang tager tankerne over mod hvide sandstrande, palmesus og calypsorytmer…

Festfyrværkeri kl. 24.00
Nattehimlen over Aarhus City bliver oplyst i alle regnbuens farver, når fyrværkerimester Henri Drenck fra H. C. Andersen Festfyrværkeri kl. 24.00 afvikler den store finale på Verdensbilleder 2011. Festfyrværkeriet bliver en festlig finale på en begivenhedsrig dag og med det mangfoldige og storslåede fyrværkeri siger Aarhus City godnat og på gensyn til Verdensbilleder 2012.

Program for Bispetorv, onsdag den 1. juni:

12.00 Caribiske toner ud af højtalerne. Danske special DJ’s.
15.00 Doc Petersen
15.45 Music in Motion
17.00 Stanley and the ten sleepless Knights
18.00 Dans ved Marianne Eihilts “Let’s dance”
18.30 Bill Bass
19.30 Dans ved Marianne Eihilts ”Let’s dance”
20.00 Klüvers Big Band med gæsteoptræden af Bill Bass
21.15 Music in Motion
22.30 Stanley and the ten sleepless Knights
24.00 Fyrværkeri

Konferencier: Klaus Wunderhits

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk