Amerikanske toner på Banegårdspladsen

Banegårdspladsen vil summe af amerikansk kansk musik og dans, når flere bands og Mads Vad og hans dansere vil underholde på pladsen foran Cafe Stiften og Århus Stiftstidende. Og så får Banegårdspladsen såmænd også sin helt egen udgave af Frihedsgudinden.

En række kunstnere vil bringe amerikansk pop og rock til Aarhus under USA Festivalen den 4. juni. På Banegårdspladsen vil der være rig lejlighed til at stifte bekendtskab med amerikansk musikkultur og forskellige genrer, når et overdådigt musikprogram folder sig ud på pladsen. Uanset om du er til amerikansk, nutidig pop som eksempelvis John Mayer, Jason Mraz eller Justin Timberlake, eller mere til oldschool blues, swing, jive eller god, gammeldags rock ’n’ roll, så kan du opleve det hele fra scenen foran Cafe Stiften på Banegårdspladen, når USA Festivalen indtager byen den 4. juni.

Og også en helt særlig dame indtager Banegårdspladsen.
Aarhus City Forening har i anledning af USA festivalen fået installeret en tre meter høj kopi af den amerikanske kult-attraktion, Frihedsgudinden, foran Banegården. Du kan ikke undgå at bemærke hende!

Program

■ Kl. 16.00-16.30: Kasper Ehlers blev landskendt som én af de fire sangere i succesgruppen Alien Beat Club kendt fra X Factor, der med en guldplade i ryggen har turneret landets spillesteder og festivaler de sidste par år. Han bakkes op af en af landets bedste musikere, Andreas Lund, på guitar, der har spillet med et utal af danske og udenlandske kunstnere. Sammen er de en yderst autentisk duo, der leverer dansevenlige hits fra kunstnere som Jason Mraz, John Mayer, Stevie Wonder, Eric Hassle, Thomas Helmig, Medina, Backstreet Boys, Justin Timberlake, og mange flere.

■ Kl. 17.00-18.15: .Shades of Blue er et dansk/amerikansk bluesband med mere end tyve år på bagen. Nerven og intensiteten i deres musik gør, at man skal være udstyret med et musikhjerte af sten for ikke at blive revet med. James Loveless’ indlevende vokal og U. e Steens sublime guitarspil krydret med landets måske bedste bluesbund leveret af Morten Brauner og Claus Daugaard, udgør tilsammen Shades of Blue. Med både ynde og kraft tager Shades of Blue publikum igennem en palet af bluesgenren fra både blues-ballader til blues-fyrværkeri. Shades of Blue er: James Loveless (vocal), U. e Steen (guitar), Morten Brauner (bas), Claus Daugaard (trommer)

■ Kl. 18.45-19.15: Det danske band Jordans Drive har igennem mere end 12 år underholdt publikum i hele verden. De spiller omkring 70 koncerter om året og har udgivet fire albums og fem EP’er. De er kendt for at være et fantastisk liveband i swing og jive-genren. Med respekt for de klassiske genrer har de fornyet musikken med stor succes, og dette har resulteret i et energisk og enestående show, der tager publikum med storm. Jordans Drive består af: Peter Jessen, Trommer, Søren Dibbern, Saxofon, Rasmus Kaufmann, Jacob Pedersen, Guitar og Vocal og Jesper Nielsen, Bas.

■ Kl. 19.15-19.45 & 20.15-20.45: Mads Vad, den danmarkskendte Vild med Dansdanser, vil sammen med udvalgte dansere fra sit dansestudie VM Dans i Aarhus underholde fra scenen med amerikanske danse.

■ Kl. 19.45-20.15: THE WORKS er et orkester, som har specialiseret sig i at spille rigtig god, gammeldags 50’er og 60’er Rock ’n’ Roll. Repertoiret er Little Richard-numre som: ’Lucille’, ’Rip it up’ og ’Good Golly Miss Molly’, Elvis Presley’s ’That’s allright’, The Beatles’ ’Twist and Shout’, Eddie Cochran’s ’Summertime Blues’, Roy Orbison’s ’Pretty woman’ og mange, mange fl ere. Stilen er fra dengang tøjet var syntetisk og musikken var ægte – og ikke omvendt. Ægte Rock ’n’ Roll med gamle instrumenter, tyndt slips og fedtet hår. THE WORKS består af de særdeles kompetente og erfarne musikere, der bl.a. har spillet med navne som Rock Nalle, PS12, Henning Stærk, Johnny Madsen m.fl . THE WORKS er: Jakob Baumgartner – vokal og guitar, Josef Baumgartner – klaver, hammondorgel og kor, Henrik Poulsen – bas Jens Kristian Dam – trommer og kor.

■ Kl. 20.45-21.15: Lea Harder blev kendt som den talentfulde forsangerinde i programmet Allstars på TV 2. Nu står Lea på egne ben og har fi ngrene i mange forskellige projekter. Med en pladeudgivelse på CV’et og yderligere en på vej, er der ingen tvivl om hvor Leas hjerte ligger. Denne gang har hun allieret sig med Aarhus’ mest garvede musikere under navnet Lea & The Soul Shack. De vil i fællesskab byde på en aften med musik til både den eftertænksomme – og danseglade gæst. Kom og tag del i en hyldest til de bedste soul, jazz – og R’n’B-klassikere fra de sidste tre årtier.

Tekst: Louise Mandal Deruginsky

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk