Amerikanske hestekræfter på Bispetorv

På Bispetorvet bliver hestene sluppet løs. Hestekræfterne vel at mærke. Her har du nemlig mulighed for at nærstudere Amerikanerbiler – og motorcykler af den fineste slags, når der under USA Festivalen er motorudstilling på Bispetorvet. Ford Mustang, Corvette og Harley-Davidsonklubberne vil kaste et amerikansk islæt over Bispetorv den 4. juni.

Den amerikanske sportsvogn
Club Corvette Denmark er den største mærkeklub for Chevrolet Corvette-entusiaster i Danmark. De vil vise deres kæreste eje frem for århusianerne, når klubben den 4. juni lægger vejen forbi Bispetorv i deres Corvetter, der også er kendt som ”America’s only sportscar.” Foreningen forventer at kunne stille med mindst tyve lækre biler – og blandt de fremmødte vil naturligvis være en del af de klassiske Stingrays, men man vil også kunne opleve en meget unik og speciel Corvette – Ron Fellows – der er opkaldt efter den legedariske Le Mans-kører af samme navn og kun produceret i 399 eksemplarer verden over. Bilen kommer hele vejen fra Helsingør, så snyd ikke dig selv for chancen for at opleve den flotte, hvide Corvette på tæt hold. Medlemmerne af klubben ejer biler, der spænder fra en ældre sag fra 1956 til helt nye modeller 2011. Så er du til store V8-motorer med enorme kræfter, hurtige biler og flotte former, så vil Club Corvette Denmark og deres flotte  amerikanerbiler ganske givet opfylde alle dine drømme.

Legendariske Mustang
Mustangklubben, der på landsplan tæller mere 1400 medlemmer, møder frem på Bispetorv, hvor de vil vise deres fantastiske Ford Mustang-biler frem for interesserede århusianere. Ford Mustang har en historie uden sidestykke – selv i dag. Bilen satte således rekord allerede det første salgsår i 1964 med i omegnen af en halv million solgte biler – en rekord, der stadig ikke er slået den dag i dag. Ford Mustangens store succes skyldtes ganske givet, at bilen var en ”allemands bil” til en pris, hvor mange købere kunne være med. Da bilen blev præsenteret d. 17. april 1964 var billigste udgave til omkring 2.500 USD, men man kunne også bestille en model og udstyrsvariant, hvor prisen var det tidobbelte. Mustangen henvendte sig med andre ord til et meget bredt publikum. I dag ejes bilerne af og henvender sig til et ligeså bredt publikum i alle aldre, så store som små skal være mere end velkommen til at komme og sparke dæk på Bispetorv.

Motorcykel-ikonet
Og skulle du være mere til de tohjulede end de firhjulede, så vil Bispetorv også byde på eksemplarer af det amerikanske motorcykel-ikon Harley-Davidson, der netop i år kan fejre sin 110 års fødselsdag. Den 4. juni gæster Harley-klubben ”Chapter 1 Aros” Bispetorv med deres store, flotte og helt unikke motorcykler. Klubben tæller omkring 250 århusianske Harley-entusiaster. Og du har en stor oplevelse i vente, når klubben triller ind på Bispetorv. Et af Harley-Davidsons helt særlige kendetegn er jo netop, at du ikke finder to identiske motorcykler. Hver eneste er unik og ofte redesignet og ændret, så den passer til ejerens ønsker og smag. Derfor får du på Bispetorv mulighed for at se ombyggede og ”costumized” motorcykler for enhver smag. Her er der tale om den ultimative af sin slags og i hvert fald den ægte, amerikanske motorcykel, der har en helt særlig status blandt motorcykel-elskere.

 

Tekst: Louise Mandal Deruginsky

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk