Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aarhus-city.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536
Aarhus Stiftstidendes Fond støtter Europa Festival - Aarhus City ForeningAarhus City Forening

Aarhus Stiftstidendes Fond støtter Europa Festival


Det skal være sjovt og spændende at bo i Aarhus. På baggrund af den vision har Aarhus Stiftstidendes Fond valgt at støtte Europa Festival 2014.

Af Lene Grønborg Poulsen

Aarhus Stiftstidendes Fond blev stiftet i 1972 for at overtage avisen Århus Stiftstidende fra dens tidligere ejere. I mange år fungerede fonden som ejer af avisen men i forbindelse med salget til Det Berlingske Officin i 1994, blev fonden uafhængig af Århus Stiftstidende.
I dag er det en selvstændig fond, som støtter den liberale og uafhængige presse i Danmark samt lokale og alment velgørende formål.

Europa Festival er en vigtig begivenhed
”I dag støtter vi den uafhængige liberale presse i Danmark, og vi har f.eks. givet penge til Århus Stiftstidende, til Bornholms Tidende og til aviser på Sjælland. Det kan være i forbindelse med teknisk udvikling, en ny hjemmeside eller noget helt andet. Når det drejer sig om støtte til alment velgørende formål, så giver vi kun penge i Århus Stiftstidendes udgivelsesområde,” fortæller formand for Aarhus Stiftstidendes Fond Henrik Dybbroe.
Og netop den sidste kategori passer på Europa Festivalen, som Aarhus Stiftstidendes Fond netop har støttet:
”Når vi har givet penge til Europa Festival, så er det fordi, det er en spændende begivenhed i Aarhus, som vi gerne vil være med til at støtte. Her sker der noget i byen, som er flot, og som mange vil være interesserede i at se. Vi mener, at det skal være sjovt, spændende og smukt at bo i Aarhus og omegn,” understreger Henrik Dybbroe.
Han fortæller desuden, at fonden typisk støtter nye projekter, der skal skubbes i gang. På den måde har Aarhus Stiftstidendes Fond f.eks. støttet Classic Race Aarhus første gang, det blev afholdt i Aarhus. Derudover har fonden også støttet kulturbegivenheder som Sculpture by the Sea og Aarhus Jazz Festival, som begge er vigtige begivenheder, der er med til at tegne byen.
”Bestyrelsesmedlemmerne lever jo deres eget stille og fredelige liv. Det er vigtigt, at det ikke er os som personer, der er fokus på. I stedet skal vi være glade for alle de dygtige folk, som gerne vil lave spændende begivenheder i byen. Vi vil bare gerne være med til at gøre det lidt sjovere at bo i Aarhus,” afslutter han.

Fakta om Aarhuus Stiftstidendes Fond:
– Fondens primære formål er at fremme den uafhængige liberale presse i Danmark. Derudover støtter fonden også alment velgørende formål i Århus Stiftstidendes udgivelsesområde.
– Fonden har støttet flere aviser og andre medier ved udviklingen af internetportaler, udviklingen af lokaljournalistik og meget andet. Fonden har støttet forskning og uddannelse og har blandt andet været med til at etablere Fellowship-ordningen ved Syddansk Universitet.
– Lokalt har fonden støttet kulturbegivenheder som Classic Race Aarhus, Sculpture by the Sea, Aarhus Jazz Festival – og nu også Europa Festival.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk