Aarhus Airport – din gateway til Europa

Ti 12a, til www

Aarhus Airport er østjydernes lufthavn. Under Europa Festivalen vil de være til stede på Clemens Bro, og her skaber de ægte rejsestemning med en gate, trapper fra lufthavnen samt information om de mange destinationer. Desuden kan du opleve en særlig brandbil, som bliver brugt i lufthavnen.

af Lene Grønborg Poulsen

”Vi deltager naturligvis som Aarhus Airport i Europa Festivalen. Vi har nærheden til Aarhus by, og det vil vi gerne gøre folk opmærksomme på. På dagen får vi desuden mulighed for at møde vores vigtigste kunder og få os en god snak. Der er mange, som tror, at vi er langt væk, men det er vi i virkeligheden ikke.”
Sådan fortæller Peter Høgsberg, direktør fra Aarhus Airport, mens han understreger, at man faktisk kan nå lufthavnen fra det nordlige Aarhus på kun 25 minutter. Efter der er kommet motorvej, er det blevet nemmere at nå lufthavnen, og derudover kan man også tage en af de mange lufthavnsbusser, hvis man drømmer om at flyve væk til andre europæiske lande.

Lufthavn på Clemens Bro

Når Aarhus Airport deltager i Europa Festivalen, så skaber de ægte rejsestemning på Clemens Bro:
”Helt fysisk tager vi noget materiel med, som man benytter sig af i en lufthavn. Det kunne være trapperne til en gate, en karm til en af vores scannere eller noget helt tredje, der signalerer lufthavn. Derudover har vi tænkt os at fortælle om alle de muligheder, man har rutemæssigt via vores lufthavn. Vi flyver til blandt andet Stockholm, Oslo, Göteborg, London og København, og derfor er vi et meget brugbart alternativ til andre lufthavne. Det handler helt enkelt om, at vi ligger dobbelt så tæt på århusianerne og østjyderne, og folk skal vide, hvad de kan bruge os til,” understreger Peter Høgsberg.
Derudover regner han med, at Aarhus Airport på dagen vil indgå samarbejder med nogle af de andre rejsearrangører, som også vil være til stede. Om det siger han:
”Vi sælger jo selvfølgelig ikke rejser, men vi vil gerne være facilitator for nogle af de andre virksomheder, der bruger lufthavnen. Det kunne være biludlejning eller turistbureauer, der yder en service til de rejsende. Det kunne meget vel ende med, at vi har nogle gode tilbud til folk på dagen med lækre kampagnepriser på udvalgte destinationer.”

Sikkerhed i lufthavnen
Udover information om Aarhus Airports rejsedestinationer, kan du også blive klogere på sikkerhed i en lufthavn:
”Vi planlægger at slæbe en stor brandbil med ind på dagen. De fleste har jo set en brandbil før, men vi har selvfølgelig nogle specielle brandbiler, der f.eks. har en meget stor vandkanon på taget. Herudover kommer der et par brandmænd med, som kan svare på alle folks spørgsmål samt vise dem forskellige ting ved bilen,” fortæller Peter Høgsberg.
Afsluttende understreger han, at alle endelig skal kigge forbi til Europa Festivalen:
”Vi vil rigtig gerne møde den almindelige århusianer og østjyde, så vi kan fortælle om vores dejlige lufthavn samt give folk et billede af, hvordan de kan bruge os.”

Fakta om Aarhus Airport:
– Lufthavnen ligger ved Tirstrup for enden af Djurslandmotorvejen, 25 minutters kørsel fra IKEA
– Der er cirka 40 kilometer til lufthavnen fra både Aarhus og Randers.
– Direkte rutefly til: Alicante, Barcelona, Göteborg, London, Málaga, Oslo, Palma de Mallorca, Stockholm og København, foruden en lang række charterdestinationer.
– Aarhus Airport har Danmarks billigste betalingsparkering med mere end 1.300 pladser til rådighed
– Der er busforbindelse mellem Aarhus og Aarhus Airport i direkte tilknytning til rute- og charterfly. Bussernes afgangstider er tilpasset flyenes – også ved ændringer i ankomst/afgangstidspunkt.
– Se mere på www.aar.dk.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk