Åboulevarden og Åen

Åboulevarden er indbegrebet af caféhygge og natteliv. Men du kan også shoppe både dyrt og mindre dyrt design ved bredden.

Fulde folk og piger i stiletter krydrer Åboulevarden en hvilken som helst fredag aften. Men næste formiddag er alkoholen og de høje hæle skiftet ud med kaffe, brunch og fikse sneakers. Åboulevarden, eller i daglig tale bare åen, kan lidt af hvert og er mere end blot et sted, hvor du mødes med venner og drikker en øl på den spanske trappe.

Med renoveringen af åen og stykket hen mod Hovedbiblioteket fik den del af Åboulevarden helt nyt liv. Hele vejen fra Magasin til Mølleparken er der året rundt en summende aktivitet af shoppende, hyggende mennesker, der har taget et nyt vadested i brug. Går du på modsatte side af shoppingcentret mod biblioteket, kommer du først til en række specialbutikker; er du ferm i et køkken, kender du sikkert Kunst og Køkkentøj, mens skientusiaster skal kigge indenfor hos Skiing. På Magasin-siden finder du designbutikker og de nyere caféer i Åboulevardens historie – Suppestegogis er blandt lokale blevet kendt som stedet med den lækre is. Prøv en kugle med kaffesmag toppet med hvid chokoladeguf. Ved siden af kan du stikke hovedet ind hos Designtorvet eller Designer Next Door, hvor du finder småt nips i både budget og den dyrere ende til at pifte hjemmet op med.

Et nyt vadested

Fortsætter du ad samme vej, når du forbi Grønnegade og til det, man kunne kalde det nye vadested. På stykket indmod Mølleparken finder du nemlig de nyindrettede trætrapper, der udgør ideelle siddepladser til isspisende om sommeren eller de ikke-kuldskære om efteråret med et varmt tæppe og medbragt kaffe. Går du en tur op i Mølleparken, kan du mindes gamle dage. Her lå Aarhus Mølle, som menes at være bygget af Valdemar Sejr – deraf navnet på parken, som blev indviet i 1926.

På modsatte side er et nyt samlingssted også under udvikling. På Åboulevarden, lige ved siden af Christiansgade, er det oplagt at nyde et glas bubble tea eller en sandwich med pulled pork på bænken med udsigt til åen. Er du på vej mod centrum, kan du snuppe et brød fra bageren Briancon med – vi anbefaler det grove Fransk Ristet.

In-stedet

Vælger du at gå den anden vej fra Magasin, følger du den traditionelle Åboulevard-strækning, hvor Cross, Ziggy Sidewalk, Grappa og Globen Flakket i flæng byder indenfor til brunch, kaffe eller drinks. Her ligger også populære Hr. Bartels, som hver onsdag og torsdag byder på to drinks for en pris.

Krydser du broen ved Magasin og går over på den anden side af vandet, er det en anden, mindre energisk oplevelse, der venter. Det er dog bare, indtil du når Clemensbro. Her er det barerne og cocktailstederne, som bestemmer tempoet om aftenen, mens du om dagen kan nyde den flotte udformning af gangarealet og bygningerne ved siden af. Her kommer du også ind ad en sideindgang til Monki, som ligger ved siden af H&M i det smukke Clemensborg på Skt. Clemenstorv. Det er således en oplagt genvej til Strøget, hvis ikke du
har noget imod at kigge lidt på ungt tøj imens.

Åen fra Magasin mod Europaplads på venstre side er stedet, hvor du kommer for at se og blive set – om aftenen under varmelamperne, om dagen i solen eller ved et lille cafébord med en stor burger eller fedtfattig caffé latte.

Tekst: Nina Hermansen og Marie-Louise K. Andersen

 

 

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk