Nyhedsarkiv

Børn

Ny kunstrute til børn

Aarhus Kommune har lanceret en ny kunstrute til børn og deres voksne, der skal få os ud i byen på gåtur til nogle af byens skønne steder hele sommeren.

Pip er en fugl tegnet af Mikkel T. Jessen, og til tegningerne hører der også børnehistorier, som du finder på appen ”Opdag Aarhus”. Det skal nemlig ikke være kedeligt at gå tur i Aarhus denne sommer, og Aarhus Kommune er klar med et nyt, forfriskende initiativ. ”Meningen er, at børnene skal finde fuglen på fortovet, og så kan forældrene læse op af historien. Historien handler om fuglen Pip, der vender tilbage til Aarhus fra Australien, og oplever Aarhus på ny med både vikinger, Letbanen, caféer og meget mere,” lyder det fra Marie Overgaard Nielsen, projektleder ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Hun er samtidig forfatter til historierne om Pip, som hun med succes har testet af sammen med egne børn.

Ind på appen – ud i byen
Du skal downloade appen ”Opdag Aarhus”, hvis du vil med ud på kunstruten i selskab med fuglen Pip. ”Opdag Aarhus” er byens opdagelsesapp indenfor kategorier som arkitektur, kunst, kultur, historie, natur og meget mere. Alle steder er gratis at opleve og kan foregå, når som helst og hvor som helst. Desuden har man i marts lagt sidste hånd på den engelske oversættelse, så turister også kan få gavn af app’en, forklarer Marie Overgaard Nielsen. Kunstner Mikkel T. Jessen har tegnet 30 forskellige fugle, som er trykt i termoplast og påsat udvalgte fortovsfliser rundt i byen. Ruten er lavet, så den også passer til små ben. Den er ca. tre km lang, og starter fra Banegårdspladsen, ned gennem gågaden, Fredens Torv, Åboulevarden, Store Torv/Casino, gennem porten til Graven, hen til Føtex/Guldsmedegade, op til Lille Torv – med kig til klosteret/Vor frue Kirke, op til Frederiksgade, og helt op til Ridehuset, Rådhuspladsen og slutter ved statuen af Agnete & Havmanden. ”Vi har fokus på mange forskellige målgrupper, og denne gang er det blevet en kunstrute til børn og familier. Ruten henvender sig til børnefamilier og børn i alderen 3-8 år,” afslutter Marie Overgaard Nielsen.

Du finder kunstruten ved at downloade appen “Opdag Aarhus”.

Se også mere på Facebook her.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk