Nyhedsarkiv

Børn, Hygge

Juleparade fredag 12. november 2021

Der er faktisk ikke så længe til, at julen begynder i Smilets By. Den store juleparade, der sammen med julemandens ankomst til Dokk1 og tændingen af Strøgets smukke stjernehimmel kickstarter byens jul, foregår i år fredag 12. november.

Den glade julemand bliver fragtet den lange vej fra Grønland af slæbebåden Jakob og går i land ved Dokk1 klokken 18.00. Her vil forventningsfulde børn og voksne tage imod ham, hvorefter julemanden vil gøre sig klar til at køre gennem byen med sit følge.

Paraden
Når julemanden er ankommet til Dokk1, kører han forrest i den årlige juleparade, som går gennem gaderne i Aarhus City. Fra havnen til Banegårdspladsen, gennem Strøget, over Store Torv, Lille Torv, Busgaden og op igennem Frederiksgade og derefter tilbage til Dokk1.

Strøgets smukke Stjernehimmel bliver tændt
Julen er for alvor en realitet, når paraden når Strøget kl. ca. 18.30, hvor julemanden løfter sin store ske og tænder den smukke julebelysning over butikker og kunder. Ingen andre steder findes en lignende juleudsmykning, hvor nattehimlen altid er fyldt med stjerner.

Aarhus City Forening      Rådhuspladsen 5, 1. sal      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk