Nyhedsarkiv

Børn, Kultur, Musik, Oplevelser

Juleparade i Aarhus City fredag 9. november 2018

Der er faktisk ikke så længe til, at julen begynder i Smilets By. Den store juleparade, der sammen med julemandens ankomst til Dokk1 og tændingen af Strøgets stjernehimmel kickstarter byens jul, foregår i år fredag 9. november.

Den glade julemand bliver fragtet den lange vej fra Grønland af slæbebåden Jakob og går i land ved Dokk1 klokken 18.00. Her vil i hundredvis af forventningsfulde børn og voksne tage imod ham, hvorefter julemanden vil gøre sig klar til at køre gennem byen med sit følge.

Paraden
Når julemanden er ankommet til Dokk1, kører han forrest i den årlige juleparade, som går gennem gaderne i Aarhus City. Fra havnen til Banegårdspladsen, gennem Strøget, over Store Torv, Lille Torv, Busgaden og op igennem Frederiksgade og derefter tilbage til Dokk1.

I den lange parade gennem den julepyntede by deltager en lang række børn og voksne. Også julemandens hjælpenisser er naturligvis med. Sammen med nisseorkestret, Aarhus Garden og den Jyske Pigegarde vil de alle med garanti få julestemningen til kogepunktet.

Strøgets nye Stjernehimmel bliver tændt
Julen er for alvor en realitet, når paraden når Strøget kl. ca. 18.30, hvor julemanden løfter sin store ske og tænder den nye smukke julebelysning over butikker og kunder. Ingen andre steder findes en lignende juleudsmykning, hvor nattehimlen altid er fyldt med stjerner.

Traditionen tro holder de fleste af butikkerne i Aarhus City længe åbent efter paraden – i år til klokken 21.00. Juleparaden har sat julestemning i byen – nu kan julehandel og gaveindkøb begynde.
”Vi lader julen begynde lidt tidligt i år – butikkerne er jo alligevel pyntede op til jul midt i november, så vi synes, det giver mening at starte julegavesalget og invitere julemanden til byen der også. Fredag 9. november bliver en rigtig familiedag for børn, barnlige sjæle og alle byens borgere, som nu kan nyde den fantastisk smukke stjernehimmel i lidt længere tid”,  siger direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech.

Se paraderuten HER.

HUSK:
Mens du venter på julemanden, kan du allerede fra kl. 16.00 opleve julestemning og julehygge ved Dokk1:
– Lun dig på en varm kop kaffe fra BKI-bussen, eller nyd julelækkerier fra Dokk1’s café, der i dagens anledning er rykket udenfor
– Hør om klimavenlig strøm fra Aura Energi
– Nyd julemusik fra Senex Brassband kl. 16.00-17.00

Forbehold for ændringer

Aarhus City Forening      Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Niveau 3      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk